CHP ve MHP tabanında yerel seçim ittifakı

CHP ve MHP tabanında yerel seçim ittifakı

İttifak görüşmeleri, illerin yanı sıra ilçelere de sıçradı.

CHP ve MHP tabanında yerel seçim ittifakı
16px
24px
20.08.2013 08:21
ABONE OLgoogle

CHP ve MHP liderlerinin, yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağına ilişkin açıklamalarına rağmen, her iki partinin de tabanlarında “örtülü ittifak” konusunda görüşmeler başladı

CHP ve MHP liderlerinin, yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağına ilişkin açıklamalarına rağmen, her iki partinin de tabanlarında “örtülü ittifak” konusunda görüşmeler başladı. İttifak görüşmeleri, illerin yanı sıra ilçelere de sıçradı. Parti yönetimlerinin “bilgisi dışında” yapıldığı iddia edilen görüşmelerde, her iki partinin de tabanının onay vereceği isimler için gerçekleştiriliyor.

İlk olarak Taraf’ın gündeme getirdiği, yerel seçimlerdeki CHP ve MHP ittifakına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Birçok il ve ilçede, iki partinin teşkilatları arasında yerel seçimlerde işbirliğine gidilmesi konusunda görüşmelerin yapıldığı bilgisi Ankara’ya ulaştı. Görüşmelerin daha çok, gösterilecek adaylar konusunda yapıldığı bildirildi. Buna göre, desteklenecek olan adayın, iki partinin de tabanına hitap etme özelliği aranıyor. Yani CHP adayının destekleneceği il ve ilçelerde, MHP tabanında oy verebileceği kişiler aranıyor.

Yine, MHP adayının destekleneceği yerleşim birimlerinde ise, adayın CHP tabanı tarafından da destek alacak kişi olmasına dikkat ediliyor. Liderlerin karşı çıkmasına rağmen, örtülü ittifak arayışlarının Ankara, İstanbul, Konya, Adana ve Manisa gibi kritik illerde devam ettiği konuşuluyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta teşkilatlara gönderdiği ve seçim genelgesinde yer alan, “ittifak yapılmayacağına” ilişkin uyarının da, tabanda gerçekleştirilen ittifak arayışından kaynaklandığı öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak parti yönetimine bir çok bilgi geldiği ve Bahçeli’nin de bu uyarıyı yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta teşkilatlara gönderdiği genelgesinde, MHP’nin her seçim çevresinde kendi adayları ile yarışacağı belirtilerek, dolaysıyla bir ittifak içinde olmayacağı vurgulanmıştı. Bahçeli genelgesinde, “Milli irade AKP’yi uyararak MHP’ye yol verecek ve yerel yönetimlerin mührünü teslim edecektir. Daha iyi bir Türkiye için MHP şarttır. Daha parlak bir gelecek için MHP zorunluluktur” ifadelerini kullanmıştı.

Taraf

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde