CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer oldu

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer oldu

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer oldu.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer oldu
16px
24px
28.01.2019 04:21
ABONE OLgoogle

CHP’de gözler bugün açıklanacak belediye başkan adaylarındandı. Merakla beklenen illerin başında İzmir geliyordu.

Mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu önce aday olmayacağını açıklamış seçime sayılı günler kala ise yeniden adaylığını ilan etmişti. Bugün gerçekleştirilen kritik toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer gösterildi. Seferihisar Belediye Başkanı olan Soyer, önce MYK’dan sonra da PM’den geçer not olarak Aziz Kocaoğlu’nun yerine aday gösterildi.

SOYER'DEN İLK AÇIKLAMA

Soyer, ilk mesajını sosyal medya aracılığı ile verdi. Soyer, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sevgili İzmirliler, İzmir sevdası yolunda birlikte büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu görevi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı. Soyer, "Hem bütün İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler. Aşkla İzmir" diye yazdı.

SOYER’İN YERİNE YELDA CELİLOĞLU

Soyer’in büyükşehir adayı olmasının ardından yerine gelecek isim de belli oldu. CHP, Seferihisar’da Yelda Celiloğlu’nu aday gösterdi.

CHP'NİN İZMİR ADAYI TUNÇ SOYER KİMDİR?

Tunç Soyer, 1959 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren İzmir'de yaşamaya başlayan Soyer, Bornova Anadolu Lisesi'ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.Biri İsviçre Webster Koleji'nde "Uluslararası İlişkiler" diğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nde "Avrupa Birliği" alanlarında olmak üzere iki yüksek lisans yaptı.  

1989 — 2002 yılları arasında turizm sektöründe çalıştı. 2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi verildi.

2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Seferihisar Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye'ye taşıdı ve ülkeye yayılmasını sağladı. 2013 yılında merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden ikinci kez Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.Mayıs 2014'te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde