CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş oldu

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş oldu

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş oldu

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş oldu
16px
24px
18.12.2018 13:29
ABONE OLgoogle

CHP'nin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş oldu. Yavaş'ın adaylığı CHP Parti Meclisi'nde 12'ye karşı 45 oyla kabul edildi. Yavaş, "Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun" dedi.

CHP Parti Meclisi bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM'de yapılan oylamanın ardından adaylar da netleşmeye başladı.

CHP'nin lerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Bolu Belediye Başkan adayı  Özcan Bolu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Muhittin Böcek oldu.

Parti Meclisi'ndeki oylamada adaylığı 12'ye karşı 45 oyla kabul edilen Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı'nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Akşener'e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun."

?Yavaş, "Allah'ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara'ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yavaş, 2014 yılında CHP'den Ankara belediye başkanlığına aday olmuş, seçimden sonra CHP üyeliğinden istifa etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde