CHP'li belediyeden 11 Milyonluk ortaya karışık bina...

CHP'li belediyeden 11 Milyonluk ortaya karışık bina...

Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binası mimari dokusuyla dikkat çekiyor birçok mimari tarzı yansıtıyor

CHP'li belediyeden 11 Milyonluk ortaya karışık bina...
16px
24px
22.02.2018 18:03
ABONE OLgoogle

Marmaraereğlisi'nin yeni belediye hizmet binası Marmarereğlsi ilçesi D110 karayolu Çorlu Kavşağı yanında 1 bin 866 metrekare arazi içerisine 11 bin metrekare kapalı alana sahip 2'si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildi.

 Proje toplam bedeli olarak 11 milyon lira öngörülen CHP’li belediyenin yeni hizmet binasının mimari dokusu sosyal medyada gündem oldu. Bina için sosyal medyada adeta yorum yağdı; Osmanlı, Selçuklu, Gotik, Roma, AVM, plaza, Beyaz Saray esintileri taşıdığı yorumları yapıldı.

11 milyon liraya mal olan binanın mimari projesini ise belediyede görevli mimarlar üstlendi. Belediyenin kendi öz kaynakları ile yaptırdığı binada sona gelinmiş durumda. İnce işleri biten binada sıra çevre düzenine gelecek. Binanın bahçesinde ayrıca açık hava müzesi de olacak.

'ELEŞTİRİLERİ BİZ DE TAKİP EDİYORUZ'  

Devam eden tartışmalara ilişkin hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Marmaraereğlisi Belediyesi Başkan Yardımcısı İrfan Tütün şunları söyledi:

“Yapılan eleştirileri biz de takip ediyoruz. Burası 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip bir yer. Perinthos, Heraklia medeniyetlerine ev sahipliği yapan bir yerden söz ediyoruz. Binanın yapımında da bu medeniyetlerin izlerinin olmasına özen gösterildi. Binanın ön cephesinde bulunan sütunlar, Büyük İskender’in bastırdığı paraların üstündeki motifler… Kubbe motifi, insanların topluluk içinde yaşadığını ifade ediyor. Kimi diyor katedrale benziyor, kimi sinagoğa kimi, camiye benzetiyor… Aslında toplumsal yaşam alanlarını ifade ediyor. İnsanlar bilmediği için eleştiriyor. Biz de mümkün mertebe yanıt vermeye çalışıyoruz.”  

'KEŞKE BİRAZ DAHA TARİHİ OLSAYDI'

Ekimde 8 ülkeden 40 profesörün katılımıyla bir çalıştaya ev sahipliği yaptıklarını, onların da binayı incelediklerini söyleyen Tütün, “Bize söyledikleri keşke biraz daha tarihi olsaydı… Bir tanesi bile binayı kötü yönde eleştirmedi” dedi.

Yapılan eleştirilerden rahatsız olmadıklarını aktaran Tütün, yapılan binanın 100 yıl boyunca hizmet verebilecek şekilde inşa edildiğini aktardı.

Tüzün, belediyenin kaynaklarını etkin bir biçimde kullanmaya çalıştıklarını da savunarak "İlçe nüfusu 24 bin 500... Ancak yazın 250 bin 300 bin kişiye hizmet veriyoruz. Söz konusu binanın yanı sıra, kendi imkanlarımızla kapalı pazar alanı, gençlik merkezi gibi bir dizi projeyi tamamladık" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde