CHP'li başkan, Folkart için encümen üyelerine baskı yaptı mı?

CHP'li başkan, Folkart için encümen üyelerine baskı yaptı mı?

Aziz Kocaoğlu’nun, ‘Gelecek İzmir’de sloganıyla açılan İzmir Fuarı’na ana sponsor olan Folkart firmasının imar ve arsa sorununun çözümü için ...

CHP'li başkan, Folkart için encümen üyelerine baskı yaptı mı?
16px
24px
08.09.2016 07:20
ABONE OLgoogle
İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘Gelecek İzmir’de sloganıyla açılan İzmir Fuarı’na ana sponsor olan Folkart firmasının imar ve arsa sorununun çözümü için Bornova Belediye Encümeni’ne telkinde hatta baskıda bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın da baskısına rağmen, Bornova Ağaçlı Yol üzerindeki 51 dönüm arazinin imara açılmasına oy vermemek için çoğu CHP’li 11 Encümen üyesi toplantıya katılmadı.

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘İnovasyon ya da Gelecek İzmir’de sloganıyla açılan İzmir Fuarı’na ana sponsor olan Folkart firmasının imar ve arsa sorununun çözümü için Bornova Belediye Encümeni’ne telkinde hatta baskıda bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın da baskısına rağmen, Bornova Ağaçlı Yol üzerindeki 51 dönüm arazinin imara açılmasına oy vermemek için encümen üyeleri ayak diredi.

AKP’den Cevdet Çayı, Bağımsız Hamza Yavuz ile CHP’den Sırrı Aydoğan, Ulaş Polat, Bülent Çetinkaya, Öğet Nevin Cöcen ve Mehmet Çıtak’ın da aralarında bulunduğu çoğu CHP’li 11 Encümen üyesi toplantıya katılmadı.

Gelecek Bornova’da mı?

Konuşmalarında ‘Fuar İzmirlilerin’ diye söze başlayan Aziz Kocaoğlu, fuar sponsorlarının ödediği miktarı ve katkıyı açıklamıyor. Buna karşılık sponsorlardan Folkart firmasının projesinde Bornova Belediyesi büyük tartışmalar yaşadı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın üç gün üst üste topladığı belediye meclis toplantısında beraberinde CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın da toplantıya katılmasına rağmen özellikle  11 meclis üyesine yönelik ikna turlarından sonuç alamadığı öne sürüldü.

Bornova’da ağaçlı yol olarak bilinen mevkide, Karayollarının arka tarafındaki 51 dönüm araziden 15 bin metrekarelik bir imar değişikliğindeki ısrarın nedeni ise başka bir merak konusu. Büyük rezidansların ve binaların dikileceği bölge İzmir’in yeni gözdesi haline geldi bile.
Özgür Tuğrul/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde