CHP'li Öztrak: Seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı

CHP'li Öztrak: Seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Artık seçim bitti. Yapay gündemleri bırakıp ekonomiye dönme zamanı geldi" açıklaması yaptı. Öztrak, "Vatandaşların sandıkta verdiği mesaj çerçevesinde demokrasi ve hukuk anlayışı güçlenmeli, gerginlikler azaltılmalı" dedi.

CHP'li Öztrak: Seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı
16px
24px
24.06.2019 15:13
ABONE OLgoogle

Dün yenilenen ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun zaferiyle sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından açıklama yapan Öztrak, Türkiye'de son 5 yıllık süreçte 8 ayda bir sandık başına gidildiğine vurgu yaptı.

"Millet sandık başına gitmekten yorulmuştur. Türkiye'nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesinin vakti gelmiştir" diyen Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini İmamoğlu'nun kazanmasına ilişkin, "Millet sesini duyurmuştur" ifadesini kullandı. 

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'BÜTÇE AÇIĞI BU YIL ÜÇE KATLANDI'

Ekonomideki sıkıntıların krize dönüşmesi sonrası geçen yıl ağustosta genel başkanımız 13 maddelik bir yol haritası açıkladı. Bunların hiçbirine kulak verilmedi. Kan kaybeden ekonomiye aspirim tedavisi uygulandı. Bütüncül önlem almak yerine 7 paket açıkladılar. Dengelendik, dengeleniyoruz dediler, krizin bu defa da teğet geçeceğini zannettiler. Bu yanılgının faturasını milletçe ödüyoruz. 

Seçim süreçlerinin bütçeye önemli yansımaları oldu. Bütçe açığı bu yıl üçe katlandı. Maliye politikasıyla ekonomiyi canlandırma olanakları ilk beş ayda tüketildi. Fatura her zaman olduğu gibi vatandaşa çıktı. Mart ayında yüzde 10 olan işsizlik oranı yüzde 14'e çıktı.

Artık seçim bitti. Yapay gündemleri bırakıp ekonomiye dönme zamanı geldi. Saray yönetimi artık silkelenip kendisine gelmeli.

Ekonomik ve Sosyal Konsey bir an önce toplanmalı. 5 yıllık kalkınma planı bir an önce yasalaşmalı. Alınacak önlemler ithalat yerine üretimi, borç yerine kazancı önceleyen programın parçası olmalıdır.

Vatandaşların sandıkta verdiği mesaj çerçevesinde demokrasi ve hukuk anlayışı güçlenmeli. Gerginlikler azaltılmalı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde