CHP, iş dünyasına mektup yazarak destek istedi

CHP, iş dünyasına mektup yazarak destek istedi

TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD ve TESK’in aralarında bulunduğu kuruluşlara mektup yazıldı.

CHP, iş dünyasına mektup yazarak destek istedi
16px
24px
05.07.2017 07:59
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, iş dünyası temsilcilerine mektup göndererek Adalet Yürüyüşü’ne destek istedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜ- SİAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun (TESK) bulunduğu sanayi ve ticaret odaları ile iş dünyası örgütlerini Adalet Yürüyüşü’ne davet eden Budak, hukuk ve demokrasinin egemen olduğu, nitelikli ve halkı kucaklayan ekonomik büyümeyi yakalamış bir Türkiye’nin herkesin ortak dileği ve özlemi olduğunu vurguladı.

Budak mektubunda “Bugün keyfi uygulamalar ve hukuksuz yargılamalar nedeniyle mülkün temeli çökmüş durumdadır. Ülkemizin bu tablo ile geleceğe yürümesi mümkün değildir. Adaletin olmadığı yerde can ve mal güvenliği, yatırım, üretim, iş, aş ve huzur olmaz. Bunu en yakından bilenler sizlersiniz. Adalet ve demokrasi mücadelesine verilen her türlü destek, çok değerli ve iyi bir gelecek için çok önemlidir. İş dünyamızın, ülkemizin can alıcı sorunlarına kayıtsız kalamayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, 9 Temmuz 2017 saat 18.00’de İstanbul Maltepe’de düzenlenecek miting ile sona erecek olan Adalet Yürüyüşü’nün, herhangi bir aşamasında parçası olmanız, daha özgür, daha güvenli bir Türkiye için önemli bir katkı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Provokasyon hız kesmiyor

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında bazı kişiler araçlarından Rabia işareti yaptı.

Yürüyüşçüler ise gruba “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarak karşılık verdi. Bir kamyondan edilen küfre CHP’liler tepki gösterirken polis ekipleri de kamyon sürücüsünü uyardı. İlk mola yerinde ise “CHP-PKK omuz omuza” sloganları atılması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis araya girerek slogan atan grubun önünde barikat kurdu. Bir polis müdürü ise slogan atan grubu dağılmaları ve slogan atmamaları konusunda uyardı. Yürüyüşte İzmit’ten Derince’ye doğru yürünürken, Kuruçeşme mevkiinde ‘bozkurt’ resmi gösteren bir kişi, “Teröristlerle kol kola gezmenin hesabını vereceksin. Hepiniz asılacaksanız” diye bağırarak tehditte bulundu. Yol kenarında bulunan polisler bu kişiye müdahalede bulunarak, bölgeden uzaklaştırdı.

Böke: Erdoğan eninde sonunda dinleyecek

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Türkiye’nin en önemli probleminin son dönemde büyük erezyona uğrayan adalet olduğunu vurguladı. Adalet Yürüyüşü’nü takip eden İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin muhabirine verdiği demeçte “Demokrasiyi istiyorsak adalet ile başlamalıyız” diyen Böke, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bunu dinleyip dinlemeyeceği” yönündeki soruya ise “Dinlemek zorunda kalacak. Eninde sonunda” yanıtını verdi. İktidarın politikaları nedeniyle siyasi partilerin alanlarının kalmadığına dikkat çeken Böke, Adalet Yürüyüşü’nün politika kanallarının açılmasına yardımcı olacağını söyledi

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde