CHP'den Ziraat'te kredi yolsuzluğu iddiası

CHP'den Ziraat'te kredi yolsuzluğu iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bir kamu bankasında kredi yolsuzluğu yapıldığı iddiasıyla ilgili CHP İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi

CHP'den Ziraat'te kredi yolsuzluğu iddiası
16px
24px
09.08.2012 19:19
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katıldığı toplantıda kamu bankalarının Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu belirterek sözlerine başlayan Erdoğdu, "Eğer kamu bankalarında kayırma, ayırımcılık, rüşvet, irtikap gibi suçlar işlenmeye başlarsa ve bankanın faaliyetleri bu suçların kolay işlenmesini sağlayacak şekilde şeffaflıktan uzaklaştırılır ve karartılırsa, bildiğiniz üzere ekonomik krizler kaçınılmaz oluyor. Kamu bankalarının faaliyetleri ne yazık ki, AKP döneminde karartılmıştır, denetim mekanizmaları yok edilmiştir ve bu bankalar, yine üzülerek söylüyorum ki, özellikle belirli işadamlarına belirli kamu ve özelleştime ihalelerini finanse etmek üzere ne yazık ki, kirli bir kasa haline getirilmiştir" dedi.

BİR YILDIR İHBAR ALIYORUZ

Erdoğdu, Ziraat Bankası'nda bir seri kredi yolsuzluğu yapıldığının kendilerine iletildiğini aktararak, "Bu konuda bize bir yıldır süren ihbarlar söz konusuydu. Bu ihbarlar aynı zamanda sanıyorum ki, Sayın Ali Babacan ve Sayın Başbakan'a da iletilmiştir. Yine tahmin ediyorum ki, bu ihbarlar yüzünden eski yönetim, yani Can Akın Çağlar yönetimi görevden alınarak, Sayın Hüseyin Aydın yönetimi göreve gelmiştir. Bu dosyalar çok büyük ihtimalle bankada bu kredilere karşı mücadele veren banka bürokratları tarafından hazrılanmış ve bize iletilmiştir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde