CHP'den Kılıç için gensoru: Haksız kazanç sağladı

CHP'den Kılıç için gensoru: Haksız kazanç sağladı

CHP, düşük bedelle ve belediyenin bürokratına verdiği vekâletle ev alan bakan Kılıç hakkında gensoru verdi

CHP'den Kılıç için gensoru: Haksız kazanç sağladı
16px
24px
22.03.2012 08:40
ABONE OLgoogle

CHP, Altındağ Belediyesi’nin yürüttüğü Hamamönü “sağlıklılaştırma projesi” kapsamında düşük bedelle ve belediyenin bürokratına verdiği vekâletle ev alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinde, Kılıç’ın siyasetçi kimliğini kullanarak haksız kazanç sağladığı ve fırsatçılık yaptığı vurgulandı. CHP şunlara dikkat çekti:

 Evlerin ucuza alınması ve hemen arkasından belediyece restore edilerek muazzam bir bedel artışı sağlanması, siyasi nüfuz kullanılarak haksız kazanç elde edilmesi, hangi evin restore edileceğini bilen projeden sorumlu bir belediye bürokratının bu alışverişe aracı olması, siyasetçiye ve devlete olan güveni büyük ölçüde zedelemiş, siyasetçi, bürokrat ekseninde kurulan işbirliğinin ne denli büyük boyutlara ulaştığını gözler önüne sermiştir.

 Kılıç’ın günlerdir sessiz kalması siyasi nüfuz kullanmaktan ve fırsatçılıktan pişman olmadığı izlenimlerini güçlendirmektedir.

Tiryaki çark etti

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise Bakan Kılıç’ın aldığı 2 taşınmaza ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara Temsilcimiz Utku Çakırözer’e daha önce yaptığı açıklamayı değiştirdi. Tiryaki, Çakırözer’e Kılıç’ın aldığı evle ilgili olarak “evlerin şu anda değil ama 3-4 yıl sonra rant yaratacağını” söylemişti. Tiryaki dün de Hamamönü’deki birçok ev sahibinin varlıklı olması ve evlerin mirasçısının çok olması nedeniyle restorasyon yerine satmayı tercih ettiklerini iddia etti. Tiryaki, “Bu evin arkasındaki bir ev 8 teneke peynire satılmış. Buraları kimsenin aldığı yok. Burada bir evin 5 bin liraya alıcısı yok” ifadelerini kullandı. Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Bakanımız evini 2008’de almış ve restore ettirmiş. Şahıs satmış. Şahıstan Ahmet’in, Mehmet’in ev alma hakkı yok mu bu memlekette?” Tiryaki, evlerin ucuza alındığı yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek evin emlak değeri olduğunu, bunun muhtarlar, ticaret odaları, emlakçiler odası ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin oluşturduğu bir komisyon tarafından belirlendiğini söyledi.
 Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde