CHP'den ''KOBİ'lere bir yıl süreyle sıfır faizli kredi''

CHP'den ''KOBİ'lere bir yıl süreyle sıfır faizli kredi''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 24 Haziran seçim bildirgesini açıkladı.

CHP'den ''KOBİ'lere bir yıl süreyle sıfır faizli kredi''
16px
24px
26.05.2018 16:43
ABONE OLgoogle

Seçim beyannamesini açıklayan CHP, 24 Haziran’daki seçimlerden galip çıkmaları durumunda OHAL’in kaldırılacağını, yurttaşların dillerini özgürce öğrenebileceğini, Nevruz’un resmi tatil ilan edileceğini ve parlamenter sistemi geçilerek özgürlükçü yeni bir anayasanın hazırlanacağını vaat etti.

Kılıçdaroğlu, JW Marriott Otel'de düzenlenen CHP'nin seçim bildirgesi ve aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bu ülkeyi seven her vatandaşın tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu belirterek, bu toplantının demokrasi tarihinin en önemli toplantılarından biri olacağını söyledi. 

"Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceğiz"

Cumhuriyetten, demokrasiden, emekten, fakirden, emekten üretimden yana olanların hep birlikte "tamam" diyeceği bir seçimi başlattıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceklerini ifade etti. 

Türkiye'nin en temel sorunlu alanlarından birisinin ekonomi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türk lirasının dünyanın en büyük değer kaybeden paralarından birisi olduğunu söyledi. 

Çiftçinin, emeklinin, işçinin hayatından memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Fabrikalar yapan değil, hapishaneler yapan bir Türkiye hükümeti gerçeğiyle ile karşı karşıyayız. Varlık içinde yoksulluk yaşayan bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız." dedi. 

Gazetelerin korkudan haber veremediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, kendisini yakan işçi, çiftçi, intihar eden esnaflar olduğunu, bunlara bakıldığı zaman işlerin yolunda gitmediğini gördüklerini dile getirdi.   

"KOBİ'lere bir yıl süreyle sıfır faizli kredi"

Dünyanın sanayide 4.0'ı konuştuğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz neyi konuşuyoruz, yol, köprü yapıyoruz. Dünyanın hiçbir lideri yol, köprü, buzdolabı, çamaşır makinesi yapıyoruz diye övünmez. Çünkü bunu ayıp sayar. Elin oğlu, ben uzaydan altını, madeni nasıl getiririm diye uğraşıyor. Onun mücadelesini veriyor. Bizim mücadelemiz de o mücadeledir. Türkiye'yi bölgesinde 21. yüzyılın lideri yapmaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

KOBİ'lere seslenen Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı, parlamentoda Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun  olduğu bir Türkiye'de vergi ve sigorta prim borcu olmayan bütün KOBİ'lere bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz." diye konuştu.

Sigorta prim borcu yoksa, bir yıl süreli ödediğin vergi ve sigorta primi kadar sıfır faizli kredi vereceklerini bildiren Kemal Kılıçdaroğlu, bu proje hayata geçtiğinde, devlet vergi ve sigorta primlerini zamanında toplayacağını kaydetti. 

Bildirgede öne çıkan başlıklar şöyle:

Demokrasi
OHAL kalkacak.

Kuvvetler ayrılığı sağlanacak.

TBMM güçlendirilecek.

Sembolik yetkilerle donatılmış cumhurbaşkanlığı modeline geçilecek.

Parlamenter sistem ve özgürlükçü yeni Anayasa.

Yargı tarafsız ve bağımsız olacak.

Yüzde 10 barajı kalkacak.

Eğitim
Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği, kırtasiye ve çanta.

Öğretmen maaşı artacak, atanmayan öğretmen kalmayacak.

Öğrenim kredisi faizleri silinecek, sınavlar ücretsiz olacak.

Bir yılda yurt sorunu çözülecek.

Ekonomi
Asgari ücret 2 bin 200 TL.

Emekliye yılda iki maaş ikramiye.

Çiftçiye mazot 3 TL.

Toplumsal Barış
İnançlara saygılı laiklik gelecek, din siyasete alet edilmeyecek.

Yurttaşlar dilini özgürce öğrenecek.

Nevruz resmi tatil olacak.

Dış Politika
AB ile kriz bitecek, ilişkiler normalleşecek.

Suriye sorunu çözülecek, güvenli ortam sağlanacak.

Komşularla gerilim bitecek, dış ticaret artacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde