CHP'de İstanbul sancısı

CHP'de İstanbul sancısı

“CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Tercih Araştırması”nda iki isim öne çıktı...

CHP'de İstanbul sancısı
16px
24px
12.01.2009 08:38
ABONE OLgoogle

Estima Araştırma Şirketi'nce yapılan “CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Tercih Araştırması” CHP'lilerin İBB başkan adaylığı konusunda CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında kararsız kaldıklarını ortaya koydu.

Partililerin yüzde 42'sinin Tekin'in adaylığına sıcak baktığı araştırmada, Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 39.9 olarak belirlendi.

CHP İBB Başkanlığı Aday Tercih Araştırması'nda İstanbul'daki 431 il ve ilçe teşkilatı yöneticisi ile kurultay delegesine, “29 Mart'taki yerel seçimlerde İBB Başkanlığı'nın CHP tarafından kazanılma ihtimalini ne görüyorsunuz?”, “CHP'nin İBB başkan adayı kim olmalıdır?” ve “İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 3 olumsuz özelliği nedir?” soruları yöneltildi. Teşkilat üyelerinin yüzde 46.6'sının İBB Başkanlığı'nı CHP'nin “mutlaka” kazanacağına inandığını belirttiği araştırma partililerin yüzde 50.8'inin de CHP'nin İBB Başkanlığı'nı kazanabileceğine inandıklarını ortaya koydu. Örgüt üyelerinin yüzde 42'si İBB Başkanlığı'na İstanbul İl Başkanı Tekin'in aday gösterilmesinin uygun olacağı yönünde görüş bildirirken, yüzde 39.9'u CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesini istedi. Katılımcıların yüzde 3.5'i ise başka bir ismin aday gösterilmesini istedi.

Topbaş yetersiz kaldı

Araştırmaya göre, CHP'lilerin yüzde 23.3'ü Topbaş'ın kentin trafik sorununu çözemediği ve mevcut sorunları kronikleştirdiği görüşüne sahip. Topbaş'ın yönetim ve hizmetlerde “partizan” bir tutum içinde hareket ettiğini söyleyenlerin oranı yüzde 20.2 iken Topbaş'ın en olumsuz özelliğinin yolsuzluklar olduğunu kaydedenlerin oranı ise 18.6 olarak belirlendi.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde