CHP'de Ankara için sürpriz aday iddiası

CHP'de Ankara için sürpriz aday iddiası

CHP'nin Ankara için MHP'den geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş'ın aday olarak gösterileceği iddia edildi.

CHP'de Ankara için sürpriz aday iddiası
16px
24px
23.07.2013 08:21
ABONE OLgoogle

CHP'nin Ankara için MHP'den geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş'ın aday olarak gösterileceği iddia edildi. Mansur Yavaş ise iddiayı reddetti.

CHP’DE İstanbul yarışı hızlandı. 3 Eylül’de İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayacak CHP’deki en kritik yarış İstanbul için. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den sonra CHP Sözcüsü Haluk Koç’un ismi de adaylık için geçmeye başladı.

Koç’un adaylığını isteyenler, ‘halukkoçudestekliyorum’ isimli bir mail grubu kurarak, internet üzerinden destek çağrısı yaptı. İstanbul’daki Tüm Karadenizliler Derneği internet üzerinden, “Haluk Koç Karadenizli bir İstanbul Çocuğudur. Bizler İstanbul’da yaşayan Karadenizliler olarak Haluk Koç’un İstanbul Anakent Belediye Başkanı adayı olmasını diliyoruz. Tüm Karadenizliler Derneği olarak çoğunluğumuz Haluk Koç diyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Ankara Mansur Yavaş aday iddiası

CHP’de adaylık yarışının en çok yaşanacağı ikinci il ise Ankara olacak. Parti kulislerinde Ankara için adaylığı konuşulan Mansur Yavaş iddiayı kesin bir dille reddederken, milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka’ya ise Genel Merkez’in soğuk baktığı belirtiliyor. Parti yöneticileri ise Ankara için bugüne kadar ismi hiç konuşulmamış sürpriz bir ismin adaylığı üzerinde durduklarını söylemekle yetiniyor.

Neşe Sarıdoğan/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde