CHP Taksim için yargıya başvuracak

CHP Taksim için yargıya başvuracak

Kamuoyunun gündemine Taksim Yayalaştırma Projesi olarak gelen dev tüneller ve Topçu Kışlası’nın ihyasını öngören plan henüz İBB Meclisi’nden de Anıtlar Kurulu’ndan da geçmedi.

CHP Taksim için yargıya başvuracak
16px
24px
15.02.2012 13:04
ABONE OLgoogle

Kamuoyunun gündemine Taksim Yayalaştırma Projesi olarak gelen dev tüneller ve Topçu Kışlası’nın ihyasını öngören plan henüz İBB Meclisi’nden de Anıtlar Kurulu’ndan da geçmedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sadece Taksim trafiğinin yer altına alınması, üstteki otobüs duraklarının kaldırılması için karar alındı.

Anıtlar Kurulu da Topçu Kışlası’nı tescilleyerek plana işledi. Ancak bu yapının yeniden inşası için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrı bir planın hazırlanıp tekrar Anıtlar Kurulu’na gitmesi gerek. Zaten Anıtlar Kurulu da bu yönde bir kararı onaylamadığını sadece kışlayı birçok eski binaya yaptıkları gibi tescilleyip plana işlediklerini açıkladı.

Konu İBB Meclisi’nin dünkü oturumunda da gündeme geldi. İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan, AKP ile ortak hareket ettikleri eleştirilerine isyan ederek “Biz böyle bir projeyi onaylamadık. Burada Gezi Parkı imara açılmak isteniyor. Biz yayalaştırmaya ‘evet’, cami, kışla dev tüneller inşa edilmesine ‘hayır’ diyoruz” dedi. Projeye CHP grubu olarak olumlu oy verdiklerini belirten Kayhan, bu projede Taksim Kışlası’nın ihyasından bahsedilmediğini söyledi. “Bir tarafında kışla, bir tarafında cami, ortasında tüneller olan bu proje Gezi Parkı’nın imara açılması projesidir” diyen Kayhan, parkın imara açılmasını doğru bulmadıklarını vurguladı. Gerekirse CHP Grubu olarak hukuki yollara başvuracaklarını ifade eden Kayhan “Taksim Cumhuriyet mirasıdır. Mevcut yönetime yakın olan mimarlar ve şehir plancıları bu projeye destek veriyor. Gelin bu Taksim yayalaştırma projesini gözden geçirin, STK’lerin, mimarların görüşünü alın” çağrısı yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde