CHP, TÜRGEV’e ilk kez ‘evet’ dedi

CHP, TÜRGEV’e ilk kez ‘evet’ dedi

CHP’nin muhalefetine rağmen tahsis edilen arsayı TÜRGEV iade edince CHP ‘Evet’ oyu kullandı.

CHP, TÜRGEV’e ilk kez ‘evet’ dedi
16px
24px
12.02.2018 05:12
ABONE OLgoogle

İstanbul’da AKP’li ilçe belediyeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) birbiri ardında yurt binalarını 49 yıllığına bedelsiz verirken; Gaziantep’te bir ilk yaşandı.

TÜRGEV, AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin kendisine tahsis ettiği arsayı belediyeye geri vermeyi teklif etti. TÜRGEV teklifinde “herhangi bir şart koşmayınca” CHP’li meclis üyeleri bir ilke imza atarak teklife “evet” oyu verdi. Böylece TÜRGEV’in teklifi ilk kez oybirliğiyle geçmiş oldu. Geçen ay belediyenin verdiği başka bir arazinin yarısını vermeyi teklif eden TÜRGEV “arazide yer alan yurt binalarının TÜRGEV adına tahsisinin devam etmesini” şart koşunca CHP bu teklife “hayır” oyu vermişti. Teklif AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.

AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu ilginç bir oylamaya sahne oldu. Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Birol Ülger başkanlığında toplanan meclis toplantısında TÜRGEV’e tahsis edilen yerin iptali tartışmalara neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Dokbay meclis gündeminin 10’uncu maddesinde yer alan “2 Mayıs 2013 tarih ve 71 sayılı meclis kararı ile tahsis edilen, Güneykent mahallesi, 4083 ada, 5 parselin tahsisinin iptali teklifi” üzerine söz aldı. Dokbay, “Bu yer TÜRGEV’e tahsis edilmişti, şu an biz iptal ediyoruz. Burayı TÜRGEV daha önce neden talep etmişti? İhtiyacı mı vardı? Şimdi niye talepten vazgeçmişler? Planda bu tahsis edilen yeri ne yapacağız? Eğitim alanı mı, yoksa başka bir şey mi olacak? O zaman burayı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) tahsis edelim” diye konuştu. Başkan Vekili Ülger ise TÜRGEV’in teklifine ilişkin, “Şu anda ne yapılacağı konusunda bir şey belirtmediler, sadece yerin tahsisinin iptalini istediler. Ayrıca, tahsis edilen yerle ilgili mecliste, imar planına alınması kararına göre tekrar değerlendirilmeye alınır. KYK talep ettiği takdirde ise bununla ilgili görüşmeler yapılır” açıklaması yaptı.

Tartışma üzerine yeni bir teklif sunan CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan ise “Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edelim” dedi. Kalkan, “Gaziantep’te 200’ün üzerinde plan hazırmış ama okul yapacak arsa yokmuş. Kredi Yurtlar Kurumu talep etmezse biz Milli eğitim Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edebiliriz” teklifini getirdi.

Başkan Vekili Ülger ise bu teklife “Bizim imarlı olan bölgelerimizde okul yönünde herhengi bir sıkıntı yok” yanıtını verdi. TÜRGEV’in teklifi CHP’li üyelerin de oylarıyla kabul edildi. Böylece TÜRGEV’in teklifi AKP’nin yanı sıra muhalefet partilerinin de desteğiyle oybirliğiyle kabul edilmiş oldu.

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde