CHP, Esenyurt'taki konut vurgununun araştırılmasını istedi, AKP reddetti

CHP, Esenyurt'taki konut vurgununun araştırılmasını istedi, AKP reddetti

CHP’li Akif Hamza Çebi, Esenyurt'taki skandalı meclis gündemine taşıdı: 5 kat ruhsat izni olan projede 8 kat da hayali satıldı. CHP’li vekil “Mağdurlar var” dedi. Meclis’in araştırmasını istedi. AKP reddetti.

CHP, Esenyurt'taki konut vurgununun araştırılmasını istedi, AKP reddetti
16px
24px
03.07.2020 07:30
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurlarının sorununu Meclis gündemine taşıdı.

AKP'de “Metal yorgunluğu” gerekçesiyle istifa ettirilen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, şarkıcı Petek Dinçöz'ün katıldığı törenle Makrom konut projesinin tanıtımını yaptı.

AKP'LİLER REDDETTİ

Ancak 5 kat ruhsat izni verilen projede, 8 kat da hayali satış yapıldığı belirlendi. Hayali 8 kat için projeye para yatıranların tümü dolandırıldı. Evler bitmedi, 5 katın ruhsatı da iptal edildi. Hamzaçebi, konuyla ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verdi. Önerge, AKP oylarıyla reddedildi. “İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin muhtelif yerlerinde, konut satış vaadiyle 100 bine yakın vatandaş dolandırıldı” diyen Hamzaçebi, Esenyurt'ta yaşanan olayı şöyle anlattı:

Necmi Kadıoğlu

450 KİŞİ MAĞDUR OLDU

*Esenyurt Belediye Başkanı bir projenin tanıtım töreninde bulunuyor, yanında müteahhitler de var. Maket proje 13 katlı ama bu proje önünde fotoğraf çektirdiği dönemde 5 kat ruhsat izni vermiş.

Satış ise 13 kat üzerinden yapılıyor. 5 kat ruhsat da şimdi iptal edilmiş durumda. Toplam 450 kişi de mağdur oldu.

*Esenyurt Belediye Başkanı zamanında Esenyurt'ta büyük bir imar cinayeti işlenmiştir. Bu cinayetin kurbanları da, 100'er bin liraya kadar para yatırıp mağdur olan vatandaşlarımızdır.”

Hayali konutların tanıtımı şarkıcı Petek Dinçöz'le yapılmıştı.

BaşakKaya/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde