CHP, AKP'den vekil koparma peşinde

CHP, AKP'den vekil koparma peşinde

Solda çok sayıda ismi saflarına katan CHP, AKP’den de milletvekili koparma sürprizine hazırlanıyor.

CHP, AKP'den vekil koparma peşinde
16px
24px
15.06.2010 11:13
ABONE OLgoogle

Kemal Kılıçdaroğlu sonrası Rahşan Ecevit başta olmak üzere solda çok sayıda ismi saflarına katan CHP, AKP’den de milletvekili koparma sürprizine hazırlanıyor. AKP’den bir ya da iki milletvekilinin Kılıçdaroğlu sonrası CHP’ye geçmeye sıcak baktıkları, karar için gelişmeleri izledikleri kulislerde konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye lider olması AKP’de de etkisini gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun liderliğiyle birlikte bağımsız milletvekilleri Kamer Genç, Emrehan Halıcı, Hüseyin Pazarcı ve Harun Öztürk CHP’ye katıldı. Rahşan Ecevit de CHP’ye destek için partisi DSHP’yi kapatma kararı aldı. Katılımların DSP’li belediye başkanlarıyla süreceği belirtiliyor. CHP yöneticileri ise daha çok soldan katılımlar sürerken “Başka bazı sürpriz katılımlar olacak” açıklaması yaptı. CHP’lilerin “sürpriz katılım” sözleriyle AKP’lileri kastettikleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle birlikte AKP içinden de ilk kez CHP’ye sıcak mesajlar geldi. AKP’li bir ya da iki milletvekilinin Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’ye olumlu baktıkları, CHP yönetimiyle sıcak bir mesajlaşma içine girdikleri belirtiliyor. Bir süredir AKP içinde “parti politikaları, hükümet uygulamaları ve yönetim biçimi açısından hoşnutsuz” olan bu vekillerin, CHP seçeneğini gündemlerine aldıkları bilgisi konuşuluyor.

Buna göre Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’ye sıcak bakan milletvekilleri, siyasetteki yeni oluşum ve dengeler çerçevesinde süreci değerlendiriyor. Bir ya da iki AKP’li milletvekili henüz karar aşamasına gelmedi. Bu vekiller, Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilirken verdiği “mesajlar” ve yarattığı “yeni tablo”yu olumlu buluyor. Ancak AKP’liler, partilerinden ayrılıp CHP’ye katılmak için geçen süreyi yeterli bulmuyor.

Milletvekilleri, karar için dış politika gündeminin sona ermesinin ardından siyasetteki gelişmeleri bir süre daha izlemek istiyor.

Erdem Gül/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde