CEO'lar tef çalmasın

CEO'lar tef çalmasın

Davos'ta Türk gecesinde CEO'lara çalmaları için tef dağıtıldı. Ancak...

CEO'lar tef çalmasın
16px
24px
02.02.2008 11:03
ABONE OLgoogle

Ayşegül Akyarlı Güven'in haberi  
 
Bu yıl Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'nda global dalgalanmanın can sıkıntısını Türk Gecesi'nde sahneye çıkan Demet Tuncer sildi.

Sahnede dans, müzik ve oyunculuk yeteneğini birleştirdiği bir şov ile CEO'lara unutulmaz bir gece yaşatan Tuncer Dünya Ekonomik Forumu'nun patronu Kaus Schwab'dan da tam not aldı.

Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'nda global dalgalanmanın can sıkıntısını Türk Gecesi'nde sahneye çıkan Demet Tuncer sildi. Sahnede dans, müzik ve oyunculuk yeteneğini birleştirdiği bir şovla CEO'lara unutulmaz bir gece yaşatan Tuncer Dünya Ekonomik Forumu'nun patronu Kaus Schwab'dan da tam not aldı. "Ekim ayında Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için Türkiye'de yeniden bir araya geleceğiz. Böyle mükemmel bir gecenin tekrarını bekliyorum" diyen Schwab gecenin CEO'lardan da çok sayıda övgü aldığını söyledi.

TARİH YAZACAKMIŞIM

Gecede iki kez sahneye çıkan sanatçı Demet Tuncer katılımcılardan gelen olumlu tepkiler üzerine "Ben oraya zafer almaya gittim. Tarih yazacağımı bilmiyordum" dedi. Performansında hedefinin 360 derece Türkiye temasını yaşatmak olduğunu belirten Tuncer gecenin başlangıcını şu şekilde anlattı: "Çok önemli kişilerin katılacağını biliyordum. Sahneye çıkınca etrafıma bakmadım. 'Biri sevdiğine sarılınca, kollarını 360 derece daire yapar. Biz de sizi bu akşam 360 derece saracağız. Forum siyasetinize iyi geldi. Biz de ruhunuza iyi geleceğiz' dedim. Ortam fresmiyetten çıkıp sempatik bir havaya büründü."

KIVAMA GELECEKSİNİZ DEDİM

Performansı sırasında Türkiye'yi sözlerle anlatmak için çaba harcamadığını belirten Tuncer katılımcıların gecenin sonunda eğlenmiş olmaları durumunda geceyi ve Türkiye'yi konuşacaklarını düşündüğüne dikkat çekerek, "Kimseyi eğlenmeye zorlamadım. Yemek sırasında, ilk performansımda 'Siz rahat rahat yemeğin tadını çıkartın. Nasıl olsa sonunda kıvama geleceksiniz' diyerek jazz söyledim. Ne olursan ol kendin ol, ve gel dedim. İlk programımın ardından sahneyi Burhan Öcal'a devrettim" dedi.

CEO'LAR TEF ÇALMASIN

Burhan Öcal'ın performansı sırasında herkese tef dağıttıklarını anlatan Demet Tuncer CEO'ların hep beraber tef çalışını da şu şekilde özetledi: "'Herkes farklı bir enstürman' diyerek konukların beraber tef çalmalarını istedik. Ancak, sonunda 'Siz ekonomi ile ilgilenmeye devam edin' demek zorunda kaldım. Gerçekten çok kötüydüler. Kenan Doğulu'nun şovunun ardından sıra yendiden bana geldi. Ben saat 11 gibi biter sanıyordum. Ancak, programı bitirmeme izin vermediler. 1.30 gibi 'Ülkelerinize teker teker hoşçakalın. Bir gün bir yerde yollarımız yeniden kesişecektir' deyip sahneden kaçarak uzaklaşmak zorunda kaldım"

İSTEDİLER, GÖBEK ATTIM

Kenan Doğulu'nun da kendisiyle beraber 3 parça seslendirdiğini belirten Tuncer, "Sahnede Arapça, Fransızca ve Rusça konuşmaya çalıştım. Jazz'la başladım. Müzikal, ve pop da söyledim. İstediler, göbek de attım. Sonunda ayakkabılarımı çıkartıp dans ettim. Bu havayı bu şekilde yakaladım" dedi./_newsimages/4899622.jpg

Eğlenceye açtılar, Bill Gates bile dans etti

DEMET Tuncer programdan sonra önce Türk iş adamlarının boynuna sarıldığını söyledi. Ardından da yabancıların sarılmaya başladığını anlatan Tuncer, "Aldığım yorumlar çok güzeldi. Özellikle Dünya Ekonomik Forumu'nun patronu Klaus Schweab'ın teşekkür etmesi beni çok mutlu etti. Mehmet Ali Yalçındağ beni tebrik etti. Ali Koç 'Öpeceğim' diyerek sarıldı. Ferit Şahenk ise 'Hem pop, hem jazz, hem de müzikal, program bir harikaydı' diyerek beni tebrik etti. Aldığım yorumlar çok güzeldi. Bill Gates bile dans ediyordu. Sıkıcı toplantıların ardından eğleceye açtılar" dedi.

Geleneksel ve modern Türkiye'yi sergilediniz

TÜRK Gecesi'nin Türk kültüründeki modern ve gelenekseli çok iyi yansıttığını söyleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu Klaus Schwab, "Ne eğlence, ne de yiyecekler konusunda söylenecek hiç birşey yok. CEO'lar çok iyi vakit geçirdi. Gecenin tekrarını istiyoruz" dedi.

Fransız gecesi Fransız kaldı

KATILIMCILARIN çoğunlukla Türk gecesini tercih ettiğini söyleyen Demet Tuncer, "O kadar güzel bir ortam vardı ki, herkes Türk Gecesi'ni tercih etti. Fransız gecesi, Fransız kaldı" dedi.

Babam hep 'diplomat ol' derdi, Türkiye'ye teşekkür şansım oldu

1991 yılında devlet bursu ile ABD'ye gittiğini ve burada eğitim aldığını söyleyen Demet Tuncer "Babam hep diplomat olmamı isterdim. Bu gece sayesinde hem Türkiye'yi temsil etme, hem de teşekkür etme şansına kavuşmuş oldum" dedi.

Önce sahneyi oturtup sonra albüm yaparım

AMERİKA'dan döndükten sonra Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı Mary Hanım karekteriyle öne çıkan Demet Tuncer "Bana o zaman da Türk değilsindir diyorlardı, şimdi de aynı şeyi söylüyorlar" dedi. Sahne konusunda seçici olduğunu vurgulayan Tuncer, "Önce sahne performansımı oturtacağım. Albüm konusunu ondan sonra düşünebilirim" diye konuştu.

Sting'in şan hocası keşfetti

DEMET Tuncer lise eğitimini devlet bursuyla ABD'de Dünya Kolejler Birliği'nde tamamladı. Öğrenimine devam ederken, profesyonel sanat hayatına da adım attı. 1993-1997 tarihleri arasında H.U.N.M. Üniversitesi 'nde Müzikal Tiyatro eğitimine başlarken, ABD New Mexico Üniversitesi, Siyasal Bilgiler eğitimini de aynı anda bitirdi.

Broadway 'deki ilk akademik tiyatronun yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda Florida Devlet Üniversitesi 'nin drama dekanı Steve Wallace ile birçok projede çalıştı. Santa Fe operasında ünlü tenor Andre Garcia Nuthman'ın müzik direktörlüğünü yaptığı müzikallerde rol aldı. Sting'in yanısıra Amerika 'da ünlü sanatçınınçok şarkıcının şan hocası olan Austin Miskel 'in dikkatini çekmeyi başararak birlikte çalışma fırsatını yakaladı. New York operasında ünlü bir bas-bariton olan Carl Archuleta ile değişik müzikallerde oynadı. 

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde