CEO'lar: Asıl hissedarlar sorumlu

CEO'lar: Asıl hissedarlar sorumlu

Krizde CEO'ların payı konusunda Türk CEO'lar hemfikirler: Asıl hissedarlar sorumlu

CEO'lar: Asıl hissedarlar sorumlu
16px
24px
15.01.2010 08:54
ABONE OLgoogle

Türk CEO'lar en önemli sorun olarak istihdam ve eğitimi görüyor. Krizde CEO'ların payı konusunda ise hemfikirler: Asıl hissedarlar sorumlu

Dün biten Burslu CEO'lar yazı dizimizdeki Türk CEO'lara ülkenin en önemli sorunu konusunda görüşlerini de sorduk. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ve Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu istihdamı en önemli sorun olarak görürken, Tekfen Holding CEO'su Erhan Öner, eğitimi işaret etti.

Görüşler şöyle:

- Süreyya Ciliv: "Türkiye'nin en büyük sorununu sadece bir kelime ile özetlemek gerekirse istihdam. Çözümü için de basit formülü yok. Burada herkese çok önemli rol düşüyor. Sonunda bu ülke bizim ülkemiz, bizim takım halinde hareket ediyor olmamız lazım. Ekonomik kalkınmayı yapmak için bizim birçok konuda dünyada rekabet edebilecek şirketler çıkarmamız lazım. Sadece hükümetimiz değil, herkesin 'Ben ne yapabilirim'i düşünmesi lazım."

- Erhan Öner: "Ülkenin en önemli sorunu eğitim. Herkesin buna kendi çapında destek çıkması lazım. Ben şahsen kendi çapımda destek çıkıyorum. Hepimiz 3-5 talebe okutuyoruz. Tekfen Vakfı olarak her yıl 180 talebe okutuyoruz. Karşılıksız okutuyoruz, staj imkanı tanıyoruz."

- Ayhan Yavrucu: "En temel soru işsizlik. İşsizlik sorununun aşılması gerekiyor. Çünkü bu sosyal sonuçları da olan bir problem. Çalışan bir insanın başka hiçbir şeye ayıracak zamanı olmaz. Boş insan, sorun yaratan insandır. İnsanlara asgari ücretle bile olsa iş sağlamanız gerekiyor."

Şah Tanyeri/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde