CAS, Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men cezasını onadı.

CAS, Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men cezasını onadı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Fenerbahçe'ye kötü haber geldi

CAS, Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men cezasını onadı.
16px
24px
28.08.2013 12:34
ABONE OLgoogle

CAS, Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men cezasını onadı. UEFA, sarı-lacıvertli takımın bu yıl UEFA Avrupa Ligi'ne katılıp katılamayacağına yarın karar verecek.

Fenerbahçe Kulübü’nün, UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı başvurunun kararı açıklandı. CAS, Fenerbahçe'nin 2 yıl olarak belirlenen cezasını onadı.

CAS'ın yaptığı açıklamada, "Bugün Fenerbahçe'nin ve Metalist Kharkiv'i men etme kararlarını reddetti. İki davanında aciliyeti nedeniyle kısa sürede bu karar verildi. Fenerbahçe'nin UEFA ile ilgili davasında da Fenerbahçe UEFA tarafından 2 yıl şike nedeniyle Avrupa'dan men edilmişti" denildi.

Kura çekimine katılmayacak

Fenerbahçe, Cuma günü yapılacak olan kura çekimine katılamayacak. Ayrıca Fenerbahçe bu sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanırsa yine önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında yer alamayacak.

CAS, detaylı açıklamayı ise yarın kararı Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bildirdikten sonra yine kendi sitesinden duyuracak.

UEFA toplanıyor

Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men kararı sonrası UEFA, yarın acil olarak toplanacağını resmi internet sitesinden duyurdu. Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa Ligi'ne katılıp katılmayacağına yarın  karar verilecek.

Fenerbahçe, CAS'ın kararını KAP'A Bildirdi

Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verildi. CAS iki yıllık men cezasını onadı. Bu karar Fenerbahçe AŞ tarafından KAP'a şöyle duyuruldu:

"UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararın iptaline ilişkin Kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 28.08.13 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı tarafımıza bildirilmiştir"

Bursaspor harekete geçti

Fenerbahçe’nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlılar, UEFA’ya başvurarak sarı lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı istedi. Bu talebi ve kararı UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda verecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde