Büyük vurgun!

Büyük vurgun!

İstanbul’un en işlek semtlerindeki akaryakıt istasyonlarında çalışması için kızlara iş başvurusu yaptırıyordu.

Büyük vurgun!
16px
24px
04.06.2011 10:40
ABONE OLgoogle

Dolandırıcılıktan sabıkalı Hakan T. ile birlikte 8 çete üyesi gözaltına alındı... 

 Dolandırıcılıktan sabıkalı Hakan T., İstanbul’un en işlek semtlerindeki akaryakıt istasyonlarında çalışması için kızlara iş başvurusu yaptırıyordu.

Prezantabl kadınlar kasiyer olarak görev yapmaya başladıkları istasyonlara gelen müşterileri takibe alıyordu. Lüks araçlarla gelen kişilerin kredi kartı bilgileri kopyalanılarak kaydediliyordu.

Ardından bu bilgiler kişi başına 1000 dolar karşılığında Amerika’da bulunan bir şebeke üyesine satılıyordu. Ayrıca çete üyeleri çaldıkları bilgilerden ürettikleri sahte kartlarla da harcama yapıyordu.

Dört aylık bir çalışma ile çete ile ilgili istihbari çalışma yapan İstanbul Bilişim Suçları ekipleri, Fatih, Başakşehir, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Beşiktaş’ta tespit edilen adreslere operasyon düzenledi.

Baskında 4’ü kadın 8 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, zanlıların şimdiye kadar 400 kişinin bilgilerini çaldığı ve milyonlarca TL’lik dolandırıcılık yaptığını belirtti.

Emniyette işlemleri tamamlanan 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

Savaş Akın/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde