Büyük tedarikçi ayrılmış... ŞOK meyve sebze tedarikçisi arıyor

Büyük tedarikçi ayrılmış... ŞOK meyve sebze tedarikçisi arıyor

ŞOK Market, meyve sebzede iddialı olabilmesi için bir takım adımlar atmıştı.

Büyük tedarikçi ayrılmış... ŞOK meyve sebze tedarikçisi arıyor
16px
24px
31.05.2019 15:33
ABONE OLgoogle

ŞOK Marketleri, son yıllarda hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Firma, 2019’un ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre satış gelirlerini yüzde 37.1 artışla 3.5 milyar TL’ye yükseltti.

İlk çeyrekte 278 yeni mağaza açtı ve toplam mağaza sayısını 6 bin 642’ye çıkardı. Üç aylık süreçte 800’e yakın yeni istihdam sağladı. 1995 yılında kurulan Şok Marketler Ticaret A.Ş., 2011 Ağustos’ta Yıldız Holding bünyesine geçti.

2011’de 1.200 mağaza ile faaliyet gösteren şirket, Mart 2019 itibariyle Türkiye’nin 81 ilinde 6 bin 642 mağaza ile 27 bin çalışana ulaştı. Bu rakamlar Şok’un sektörün en hızlı oyuncularından biri olduğunu gösteriyor.

Rakamlar yüksek, başarı da büyük olunca marketteki en ufak değişiklik gözümüze çarpıyor. Şok Market’in manav reyonları son zamanlarda oldukça boş.

Koşuyolu, Bağlarbaşı, Gayrettepe gibi birçok semtte girdiğimiz Şok Market’lerde aynı tablo söz konusu; manav reyonlarında boş kasalar…

ŞOK Market, meyve sebzede iddialı olabilmesi için bir takım adımlar atmıştı. Yıldız Holding bu alanda hizmet vermesi için 2015’te Mevsim Taze Sebze Meyve Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kurmuştu.

Bu şirket halen Şok’lardaki taze meyve operasyonunu yönetiyor. Bu alanda birçok tedarikçi ile çalışılıyor. Hatta firmanın manav reyonlarını tedarikçiler işletiyor.

Öğrendiğimize göre, büyük tedarikçilerden biri Şok’tan ayrılmış. Bazı manav reyonlarındaki görüntünün sebebi de buymuş. Yeni tedarikçi arayışı devam ediyormuş. Tedarikçi bulununca sorun bitecekmiş…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde