Büyük skandal şimdi de CEO'yu yedi...

Büyük skandal şimdi de CEO'yu yedi...

Volkswagen CEO'su Matthias Müller’in görevden alındığı öne sürüldü.

Büyük skandal şimdi de CEO'yu yedi...
16px
24px
10.04.2018 14:17
ABONE OLgoogle

Dizel skandalından bu yana çok büyük değişiklikler yaşayan VW Grubu Yönetimi, bir kez daha değişiyor!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Matthias Müller’in görevden alındığı öne sürüldü.

VW’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Yönetim Kurulu'nda personel değişiklikleriyle ve Yönetim Kurulu üyelerinin özel sorumluluklarında değişikliklerle de bağlantılı olabilecek şekilde grubun yönetim yapısını daha da geliştirmeyi düşündüğü belirtilerek, “Bu, Yönetim Kurulu Başkanı'nın pozisyonunda bir değişikliği de içerebilir” ifadesi kullanıldı.

Bu hususlara dayanarak, Volkswagen AG İcra Kurulu Başkanı’nın, halihazırda İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu'nun belirli üyeleriyle görüşmeler yaptığı aktarılan açıklamada “Bay Matthias Müller, olası değişikliklere katkıda bulunma konusundaki genel istekliliğini gösterdi” denildi.

Söz konusu açıklama, Alman medyasında Müller’in görevinden ayrıldığı şeklinde yorumlandı. Ancak şirketten Müller’in ayrılışına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Matthias Müller, daha önceki CEO Martin Winterkorn'un, dizel otomobillerdeki yazılım skandalının ortaya çıkmasından birkaç gün sonraki istifasının ardından 2015 yılında Volkswagen'e katılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde