Büyük firmaların Gölcük oyunu

Büyük firmaların Gölcük oyunu

Bolu Gölcük Milli Parkı ihalesini 22 yıl süreyle Dağ Köşkü, 25 Adet Bungalov ve Göl Gazinosu kompleksinin yapılması ve işletilmesine dair ihaleyi Kurtuluş Tokcan aylık 116 bin TL ile kazanması büyük ses getirdi. 

Büyük firmaların Gölcük oyunu
16px
24px
20.12.2017 16:16
ABONE OLgoogle

Bolu Belediyesi’nin 2040 yılına kadar kiraladığı ve Mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait Bolu Gölcük Milli Parkında, 22 yıl süreyle Dağ Köşkü, 25 Adet Bungalov ve Göl Gazinosu kompleksinin yapılması ve işletilmesine dair ihaleyi Kurtuluş Tokcan aylık 116 bin TL ile kazanması Bolu'da büyük ses getirdi. 

İhaleye son dakika katılarak herkesten fazla teklif veren Kurtuluş Tokcan ihaleyi kazanır kazanmaz adete yer yerinden oynadı. 

Gölcük Tabiat Parkı ihalesinde Narven, Grand Kartal firmaları ve Kurtuluş Tokcan’ın bireysel başvurusu son üçe kaldı. 

Proje kapsamında Gölcük'e 19 odalı bir dağ köşkü, 25 dağ evi, idari binalar ve yeme içme üniteleri ile günü birlik kullanım alanları inşa edilecek. 

Bolu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Grand Kartal Tur. ve Tic. A.Ş.'nin 100 bin, Narven Sağlık Termal Tur. İnş. Mad. San. ve Tic. A.Ş.'nin ise 115 bin lira teklif sunduğu kaydedildi. 

Narven ve Grand Tur gibi iki büyük dev firmayı sollayan Kurtuluş Tokcan aylık 116.000 TL teklifle ihaleyi kazandı. Kurtuluş Tokcan ihaleyi kazanır kazanmaz adete yer yerinden oynadı.

İhaleye kaybeden firmalar, Kurtuluş Tokcan'ın Avrasya Feribotunu arkadaşlarıyla birlikte 16 Ocak 1996’da kaçıran Muhammet Tokcan'ın kardeşi olduğunu öne sürerek iptal edilmesini istiyor. Muhammet Tokcan, Abhazya ve Çeçenistan cephelerinde Ruslar’a karşı savaştı. ‘Yalnız Kurt’ lakaplı Çeçen komutan Şamil Basayav’in en yakınında yer aldı. Abhazya'da kahraman olarak anılıyor.

Kardeşi Kurtuluş Tokcan ise çok iyi derecede Rusça ve Abhazca okuyup yazabiliyor. İyi derece İngilizce biliyor. Abhaz Kültür Dernekleri yönetim kurulu üyesi. 20 sene Rusya ve Abhazyada turizm işleri yaptı. 

Tokcan, en son Karadağ'da bulunan Hotel Riviera İspanyol devine sattı. 

Ayrıca ihaleye en yüksek teklif vererek kazanan Kurtuluş Tokcan'ın bir büyük otel grubuyla işbirliği yaparak Bolu Gölcük Milli Parkını birlikte yapacağı konuşuluyor. 

Düzceli iş adamı Kurtuluş Tokcan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne de oldukça yakın birisi. 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ihaleyi kaybeden firmaların itirazlarından dolayı ihaleyi iptal edeceği konuşuluyor olsa da başkanın bu oyuna alet olmayacağı ve en yüksek teklif veren Tokcan'ı onaylayacağı kulislerde konuşuluyor. 

İhalede 115 Bin TL teklif vererek kaybeden Narven'in sahiplerinin de Bolu Belediyesi'nde Ak Parti'den meclis üyesi olduğu halk arasındadile getiriliyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde