Büyük dram: FETÖ'cü değiller, tazminatsız işten çıkarıldılar

Büyük dram: FETÖ'cü değiller, tazminatsız işten çıkarıldılar

Bugün Gazetesi eski İnsan Kaynakları Müdürü Sibel Koca, 21 kişinin tazminatsız işten çıkarıldığını ve paralarını alamadıklarını söyledi..

Büyük dram: FETÖ'cü değiller, tazminatsız işten çıkarıldılar
16px
24px
22.09.2016 10:09
ABONE OLgoogle
Kayyum döneminde Bugün Gazetesi'nde İnsan Kaynakları Grup Direktörü olarak görev yapan Sibel Koca, 21 kişinin tazminatsız işten çıkarıldığını ve intiharın eşiğine geldiklerini kaydetti.

Sibel Koca, gazetede çalışan insanların kapanma kararından sonra tüm işlemlerini gerçekleştirip tazminat almalarını sağlayan 21 İnsan Kaynakları ekibinin tek kuruş tazminat alamadan orta bırakıldığını söyledi.

Müdür Sibel Koca, bu olayın perde arkasını anlattı:

Bildiğiniz gibi İpek Medya Grubu şirketleri Yönetimi 26.10.2015 tarihinde kayyuma geçti. O tarihten sonra tüm yayınların Yönetimi ve kadroları kayyum heyeti tarafından değiştirilirken ben ve idari yönetimde görev yapan 21 personel haklarımızda gerekli araştırma yapılıp, hiç bir yapı ile ilişkimizin olmadığı ispatlanarak görevlerimize devam ettik.

29.02.2016 tarihinde İpek Medya Grubu yayınları kayyum kararı ile durdurularak şirketlerin faaliyetleri dondurulmuş ve görev yapan tüm personelin haklarının ödenmesi suretiyle işten çıkarılmalarına karar verilmiştir.

Bu karar sonrası; tasfiye işlemlerinin gerçekleştirilmesi, işten çıkarılan personelin tazminat ve diğer çıkış işlemlerinin yapılması, bina güvenliğinin - teçhizatın korunması ve binanın her an kullanıma hazır halde tutulması için ben ve insan kaynakları, muhasebe, idari işler ve teknik personelden topalm 21 kişi kayyum kararı ile görevlerimize yine devam ettik.

28.07.2016 tarihinde 668. KHK ile İpek Medya Grubu şirketlerinin hazineye devredilmesi sonrası 29.07.2016 tarihinde binamız Milli Emlak Müdürlüğü memurlarınca mühürlendi. Maaşlarımız ve tazminatlarımız ödenmeden görevlerimize res'en son verildi.

Kayyumlar bu durum ile ilgili ve haklarımızın ödenmesi ile ilgili hiç bir kurum veya kişi ile görüşmediler.

668. KHK sonrası ard arda çıkan diğer KHK'lar ve sonrasındaki düzenlemeler ile askerler, memurlar, öğretmenler ve yargı için çözümler üretilirken, açığa alınan tüm memurlar maaşlarının bir kısmını bile olsa alıp geçimlerini sağlarken, Bank Asya çalışanlarının bile sicilleri ne olursa olsun hakları ödenirken sadece bizim için hiç bir çözüm üretilemedi. Defterdarlığa ve valiliğe başvuru yaptık. Ancak onlar bile özel şirket çalışanlarının hakları ile ilgili bir düzenleme olmadığını, bu konu hakkında sonuç alıp alamayacağımızı bilmediklerini söylediler.

İNTİHARI DÜŞÜNEN BİLE VAR

Ailelerimiz perişan durumda. Emeklerimiz, tecrübelerimiz, Onurumuz, profesyonel hayatlarımız hiç bir suçumuz olmadığı halde hiç ediliyor. Bazı arkadaşlar içine girdiği çıkmaz yüzünden intihar bile etmeyi düşünüyor. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz ve her geçen gün maddi anlamda çöküyoruz.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde