Büyük beden kadınların sesi Melike Çarpatan

Büyük beden kadınların sesi Melike Çarpatan

Büyük beden kadınların giysi ararken ve buldukları giysileri kombinlerken yaşadıkları zorlukları, hayatı boyunca yaşayan moda tasarımcısı Melike Çarpatan, büyük beden alışveriş platformunu kurdu.

Büyük beden kadınların sesi Melike Çarpatan
16px
24px
30.06.2014 12:10
ABONE OLgoogle
Büyük beden kadınların giysi ararken ve buldukları giysileri kombinlerken yaşadıkları zorlukları, hayatı boyunca yaşayan moda tasarımcısı Melike Çarpatan, bu soruna çözüm bulmak amacıyla, dolabimiseviyorum.com büyük beden alışveriş platformunu kurdu. 

15 yıllık hayalini gerçekleştirmek, büyük beden kadınların kendilerine yakışacak kıyafetler içinde mutlu olmalarını sağlamak, için kolları sıvayan Melike Çarpatan, Kısa sürede Büyük beden kadınların sesi oldu.

Hayatın alanlarını; hafta sonu, iş hayatı, parti zamanı, trendy ve ev hali olarak ayıran Melike Çarpatan, her kategori için farklı giysileri, farklı vücut şekillerine göre kombinlemeye yardımcı oluyor.

Büyük beden kadınların giyim konusunda ilk başvuru kaynağı olan tasarımcı Melike Çarpatan, şık ve modaya uygun giysileri, kendi beden ölçülerinde bulamamalarından dolayı, dolabına küsen tüm kadınları, dolaplarıyla barışmak için hazır. 

Melike Çarpatan Kimdir?    

01.01.1981 yılında İstanbul’da doğan Melike Çarpatan, Tercüman Koleji’nden mezun oldu. 
Beykent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İngilizce Tekstil Tasarımı ve Teknolojileri bölümünü, yüksek onur öğrencisi olarak tamamlayan Melike Çarpatan, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı.

2001 yılında, ihracat yapan bir tekstil firmasının, tasarım ve pazarlama departmanında başladığı kariyer hayatını, 2010 yılına kadar, ihracat tasarım ve pazarlama direktörü olarak sürdürmüştür. 2010 yılından 2012 yılına kadar, markalaşma üzerine çalışmış, ve bir Türk markasının, Danimarka’daki markalaşma çalışmalarına genel koordinatörlük yaptı.

12 senelik tekstil tasarım ve konfeksiyon tecrübesi ile artık hayallerinin peşinden gitmeye karar veren Melike Çarpatan 2012 başında, tüm okul ve kariyer hayatının asıl amacı olan, Dolabımıseviyorum.com sitesini kurdu.

Aynı zamanda kişiye özel Gardrop detoxu ve kişisel alışveriş danışmanlığı sağlayan Melike Çarpatan büyük beden kadın giyimi, vücut tipleri, güncel trendler ve büyük beden kadınlar için bu trendler nasıl uygulanır konularında seminerler veriyor. Çeşitli dergi ve sitelerde büyük beden moda editörlüğü yapan Melike Çarpatan, 2013 Marina Rinaldi (İtalya/ Milano) Büyük beden blogger olarak Milano’ya davet edildi ve  Women are back eventini ünlü marka ile beraber gerçekleştirdi.

2014 yılında Dünyada organize edilen Goldman sach 10.000 girişimci kadın programını başarı ile tamamlayıp, 10.000 girişimci kadından biri seçildi. Büyük beden giyim markalarına koleksiyonlarında danışmanlık veren Melike Çarpatan, Tv programlarında da büyük beden kadınların sorunlarına çözüm buluyor. Uzman Tv nin ödüllü uzmanlarından biri olan Melike Çarpatan yakında Büyük Şehrin Büyük kadınları adında bir kitap çıkartmaya hazırlanıyor.

Dolabımıseviyorum.com sitesi, içinde kurucusu Melike Çarpatan’ın da bulunduğu, büyük beden kadınlardan oluşan niş bir gruba hizmet eder. Bu “niş” grup, aslında Türkiye nüfusunun %48’sini oluşturmakta.

Melike Çarpatanın misyonu büyük beden kadınların, hem giysi alışverişi sırasında, hem de aldıkları kıyafetlerin içinde, mutlu olmalarını; bu sayede büyük beden kadınların giysi dolaplarıyla barışmasını sağlamakta.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde