Butik otel yatırımlarının yeni cazibe merkezi

Butik otel yatırımlarının yeni cazibe merkezi

İşte İhsan Kalkavan, Serdar Bilgili gibi birçok işadamının son dönemde gözde yatırım alanı..

Butik otel yatırımlarının yeni cazibe merkezi
16px
24px
20.02.2010 10:01
ABONE OLgoogle

İstanbul Pera’da son dönemde art arda yeni oteller faaliyete geçiyor

Pera, son dönemde İstanbul'da butik otelciliğin gözde merkezlerinden biri olmaya başladı. Eğlence, kültür ve sanat, hatta alışveriş etkinliklerinin yanı başında bulunması burayı giderek daha fazla ilgi odağı yaparken, otelciler için de yatırımlar konusunda cazibe merkezi haline getirdi.

İhsan Kalkavan, Serdar Bilgili gibi birçok işadamının son dönemde gözde yatırım alanı haline gelen Pera, Talihmane ve Sultanahmet'e rakip çıkacak.

Son birkaç yılda bölgedeki mevcut oteller yenilenirken, satın alınan eski hanların inşa edilmesiyle Pera'daki yatak kapasitesi bine ulaştı.

MIAPERA 5 MİLYON DOLARA YENİLENDİ

Pera'ya, Azeri ve Kazak zenginlerinin de ilgisi büyük. Bölgede şu anda irili ufaklı 7-8 otel bulunuyor. Bu sayının kısa sürede iki katına ulaşması bekleniyor. Pera'da, geçen ay hizmete giren Emperyal Otelcilik'in yeni oteli Miapera Hotel’in Genel Müdürü Erhan Çakay, İngiliz Konsolosluğu'nun bombalanması sırasında hasar gören Miapera binasının 5 milyon dolara yenilendiğini, 5 yıldızlı butik otelde 61 oda bulunduğunu kaydetti.

Belma Toprak/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde