Busreya dağı düştü, Türk bayrağı çekildi

Busreya dağı düştü, Türk bayrağı çekildi

Zeytin Dalı Harekatında, stratejik Burseya Dağı ele geçirildi. Harekatta bugüne kadar 484 terörist etkisiz hale getirilirken, komandolar ve ÖSO askerleri hedeflere ilerliyor.

Busreya dağı düştü, Türk bayrağı çekildi
16px
24px
28.01.2018 15:05
ABONE OLgoogle

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şiddetli çatışmaların sürdüğü Burseya Tepesi TSK ve ÖSO'nun kontrolüne geçti.

TSK ve ÖSO’nun Suriye’nin Afrin bölgesinde YPG/PKK’ya yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında stratejik öneme sahip olan Burseya Dağı ele geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da AKP’nin Çorum İl Kongresi öncesinde yaptığı konuşmada bölgedeki komutanlarla görüştüğünü ve Burseya Dağı’nın kısa sürede düşeceğini öğrendiğini söylemişti.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden flaş bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir. Hava harekatı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekat, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

BURSEYA DÜŞTÜ, TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Afrin’in stratejik önemdeki Burseya Dağı TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Gece havadan ve karadan başlatılan taarruz sonucu terör mevzileri yerle bir edildi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu etkisiz hala getirildi. Afrin için kritik öneme sahip olan dağ, saat 14.30 sıralarında ele geçirildi. Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti.Bu arada Kilis’in Duruca mahallesinin karşısına düşen Afrin’in ormanlık alanında çatışmalar nedeniyle yangın çıktığı bildirildi.

"Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur"

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye ilişkin kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde