Bursalılara şok! “Helitaksi’ye fazladan 661 Bin TL KDV ödenmiş

Bursalılara şok! “Helitaksi’ye fazladan 661 Bin TL KDV ödenmiş

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde “Helitaksi’’ için ödenen KDV, sorun oldu. Sayıştay’ın tespitine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel şirketten kiralanan helikopter için fazladan 661 bin lira KDV ödedi.

Bursalılara şok! “Helitaksi’ye fazladan 661 Bin TL KDV ödenmiş
16px
24px
10.04.2017 04:37
ABONE OLgoogle

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, özel bir firmadan helikopterler kiraladı. “Helitaksi” adıyla toplu taşım amacıyla kiralanan helikopterler için, firmaya yüzde 1 KDV verilmesi gerekirken, yüzde 18 KDV ödendi. Bu da 661 bin liralık zarara neden oldu.

MEVZUAT AÇIK, UYGULAYIN

Sayıştay bu konudaki tespitinde ‘'Şirket Katma Değer Vergisi oranını yanlış uygulayarak fazladan yüklemiş olduğu 661 bin 647 TL kadar vergi, beyan ve ödeme süresinden önce para çıkışına sebep olmuştur'' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle soyulmuş: İnternet sitesine 7.5 Milyon TL

Belediyenin toplu taşıma şirketi ise ‘'Helitaksi pilot ve yardımcı pilotları, Skyline firmasının personelidir. İşletici bu firmadır. KDV indiriminden bu firma istifade etmektedir” dedi.

16 yıl sonra yeniden açıldı, İstanbul-Bursa 20 dakikaya indi

Savunmayı yetersiz bulan Sayıştay ise ilgili mevzuatı anımsatarak, “Mevzuat hükümlerinden hareketle şirket ‘Helitaksi' faaliyeti nedeniyle kiralamış olduğu helikoptere ilişkin ödemiş olduğu tutarlara yüzde 1 oran üzerinden Katma Değer Vergisi hesaplaması gerekirken yüzde 18 oran üzerinden KDV hesaplaması mevzuata aykırılık teşkil etmekte olup, kamu idaresinin cevabıyla bu durumun ortadan kalkmadığı, bir karşı mevzuat veya açıklama yapılmadığı görülmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde