Bursalı Simge, dünya devlerine meydan okudu

Bursalı Simge, dünya devlerine meydan okudu

Simge Group, alanında dünyanın en büyük fuarı olan BAUMA 2010’da dünya devlerine meydan okudu

Bursalı Simge, dünya devlerine meydan okudu
16px
24px
23.04.2010 19:10
ABONE OLgoogle

Simge Group /E-MAK, alanında dünyanın en büyük fuarı olan BAUMA 2010’a, 40 TIR’la taşıdığı 800 ton ağırlığında ve 32 metre yüksekliğinde geri dönüşüm sistemli entegre asfalt üretim plentleri ile katıldı.

Üç yılda bir gerçekleşen uluslararası BAUMA 2010 Fuarı bu yıl 19-25 Nisan tarihleri arasında Münih’te düzenleniyor. Fuara 200’ü aşkın ülkeden 3 bin civarında firma katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 400 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, her anlamda dünyanın en büyük fuarı olarak nitelendiriliyor.
BAUMA 10 Fuarı’na dünyada eşi olmayan bir teknolojiyle katılan E-MAK, 800 ton civarındaki plentlere ait makine ve techizatı 40 TIR ile karayolundan Almanya’nın Münih kentine götürdü ve buradaki fuar alanında montajını gerçekleştirdi.

E-MAK bünyesinde yürütülen fuar çalışmalarını değerlendiren Simge Group Başkanı Nezir Gencer, “Bana göre en büyük zenginlik bilgi, sonra bilginin mahsulü olan teknoloji, teknolojinin ortaya koyduğu endüstri, endüstrisini mahsulü olan marka ve markanın doğurduğu katma değeri yüksek ihracat ve buna bağlı olan ülke zenginliği ile refah ve kimseye minnet etmeden yaşamını sürdüren gururlu bir ülke ve bu ülkenin bol kazançlı işçisi, memuru, patronu. İşte ben ve arkadaşlarım bunun azmindeyiz ve bunun neferleriyiz. Ülkemize bir marka kazandırabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Bugün burada dünyada olmayan şeyleri insanlığa takdim etmenin gururunu birlikte yaşıyoruz. AR-GE çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz ve yepyeni buluşlarla geliştirdiğimiz teknolojinin dünyada bir eşi benzeri yoktur.” diyor.

SİMGE CHALLENGER, RATECH 3 ANGEL, GREEN TYPE

Simge Group bünyesindeki E-MAK tarafından üretilen Simge Challenger, Ratech ve Green Type plentleri çevre koruyucu özelliği ve kalitesi açısından dünyadaki en mükemmel plentler arasında yer alıyor.
BAUMA 2010’da görücüye çıkan Simge Challenger yakıt tüketimini yarı yarıya azaltan, taş ocaklarında ve asfalt şantiyelerinde toz çıkmasını önleyen, karbon dioksit salınımını minimum seviyeye düşüren bir proje olarak değerlendiriliyor. Dünyanın önde gelen endüstriyel ülkelerinden patenti alınan Simge Challenger aynı zamanda 2008 yılında Kopenhag’da düzenlenen uluslar arası bir kongrede 203 bildiri arasında birincilik kazanmış bir proje olma özelliğini taşıyor.

Açılımı Recyling Asfalt Teknolojisi olan Ratech ise eskimiş, mukavemetini ve formunu kaybetmiş, yollardan freze makinesi ile sökülmüş yorgun asfaltların yeniden asfalta dönüştürülmesi için bulunan bir teknoloji olarak tanımlanıyor. Asfaltta belli standartların oluştuğu Batılı ülkelerde yeniden dönüşüm kapsamında defalarca denendi ve ancak yüzde 40, 45 oranında bir başarı sağlandı.

Ancak E-MAK bünyesinde uzun yıllara dayanan AR-GE çalışmaları sonucunda üretilen RAtech 3 Angle, teknolojisi ile sadece yaşlanmış bitümü güçlendirmek için karışıma çok az miktarda modifiye bitüm katılmak suretiyle yüzde 100 oranında yeni asfalt kadar mükemmel bir sonuç alınabiliyor. Bu özelliği ile dünyadaki benzeri üretim tesislerinin çok önüne geçen RAtech 3 Angel  asfalt üretiminde çevre koruyucu yeniden dönüşüm özelliği ile çığır açıyor.

RAtech 3 Angle  sistemi de Simge Challenger gibi yüzde yüz E-MAK bünyesinde üretilen patentli buluşlar olma özelliğine sahip. Bu ürünlere yönelik çalışmalar TÜBİTAK destekli AR-GE projesi olarak yürütüldü.

Green Type plenti ise yeşil tip asfalt plenti olarak da tanımlanıyor ve çevre dostu olarak biliniyor. AB ülkelerinde ve Gümrük Birliği’ne imza atmış olan ülkelerdeki CE standartları bulunuyor ve bu nedenle de asfaltın da içinde bulunduğu tüm ürünlerde insan sağlığı, can güvenliği ve çevre etkisi öncelikli koşul olarak kabul ediliyor. Örneğin, Avrupa’da trafiğe açılmış bir yolda seyreden araçta, yolun bozuk yapısından kaynaklanan bir sorun yaşanmışsa, araç sahibi maddi ve manevi zararın tazminatını yolu yaptıran ve yapanlardan talep edebiliyor. 200 ton/saat kapasiteli Green Type çevre dostu özelliği ve ileri teknolojisi ile geleceğin asfalt plenti olarak iddiasını koruyor.

BAUMA FUARLARINA KATILIM KOŞULLARI

BAUMA 2010 Fuarı’nda alanında en gelişmiş ve üstün teknolojiye sahip olan firmalar yer alıyor.  Her biri dünya devi olan firmaların yer aldığı BAUMA fuarlarına katılabilmenin koşulları ise oldukça ağır. Her isteyenin katılamadığı BAUMA Fuarlarına katılım için sergilenecek tüm ürünlerin patentli, onaylı özgün tasarım olma koşulu aranıyor.

KISACA SİMGE GROUP

Simge Grup şirketleri, Nezir Gencer tarafından 1977 yılında kuruldu. 1994 yılında Simge Mat faaliyete geçti. Özellikle kent içi yol yapımı, bitümlü sıcak karışım üretimi ve uygulamaları alanında faaliyet gösteren Simge Mat, kısa sürede önemli projelere imza atarak büyümeyi sürdürdü. 1992 yılında ise asfalt ve iş makineleri üretimi için E-MAK kuruldu. 1998 yılına dek yol yapımında kullanılan asfalt kesme makinesi, finişer gibi çeşitli makineler üreten E-MAK daha sonra yurt dışından ithal edilen asfalt plentlerinin kendi tasarlayarak üretmeye başladı.

AR-GE çalışmalarına büyük önem verilen E-MAK bünyesinde üretilen çeşitli plentler Türkiye’nin yanı sıra dünya pazarlarında da yerini aldı. Simge Group bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden Simge-Mat, Simge Kocafalt ve Simge İzfalt ise yılda toplam 2 milyon ton agrega, 1 milyon ton asfalt üretimi ve uygulaması yapıyor. Simge Group bünyesindeki Simge Yakpa ve Simge-Mak şirketleri de lojistik ve pazarlama alanlarında faaliyet gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde