Bursa’ya kötü haber

Bursa’ya kötü haber

Fayın yerini belirleyen uzmanlar: 7.1 büyüklüğünde deprem olabilir

Bursa’ya kötü haber
16px
24px
29.07.2011 08:48
ABONE OLgoogle

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Afet İzleme ve Araştırma Laboratuvarı’nın, “uzay radar interferometri” tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarda, Bursa ovasından geçen ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kolu olduğu değerlendirilen fayın yeri belirlendi.

Demirtaş bölgesinden Nilüfer ilçesine doğru uzanan 23 kilometrelik fayın, bölge için risk oluşturduğu, burada 7.1 ve üzerinde bir deprem olabileceği belirtildi.

ZKÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Afet İzleme ve Araştırma Laboratuvarı’nda çalışmalarını yürüten Doç. Dr. Hakan Kutoğlu, Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Japon Dr. Tomonori Deguchi ile birlikte 2 yıl önce başlattıkları çalışma sonucunda, Bursa ovasından geçen fay izini saptadıklarını söyledi.

Kutoğlu, sadece İstanbul’da olası depremden söz edildiğini, bu yüzden Bursa’ya da dikkat çekmek istediklerini anlatarak Bursa bölgesinde 1855’te 7.1 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem olduğunu anımsattı.
 Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde