Bursa’nın en değerli yeri beş dakikada ranta kurban gitti!

Bursa’nın en değerli yeri beş dakikada ranta kurban gitti!

Bursa, Osmangazi, Yunuseli Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda 413 bin metrekarelik piknik, eğlence ve spor alanı imara açıldı.

Bursa’nın en değerli yeri beş dakikada ranta kurban gitti!
16px
24px
22.11.2019 04:37
ABONE OLgoogle

Uzun zamandır imara açılmaya çalışılan arazinin büyük bir bölümünün AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir kısım beton işlerini yapan SİNTA Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ait olduğu öğrenildi.

Bursa, Osmangazi, Yunuseli Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda 413 bin metrekarelik piknik, eğlence ve spor alanı imara açıldı. Uzun zamandır imara açılmaya çalışılan arazinin büyük bir bölümünün AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir kısım beton işlerini yapan SİNTA Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ait olduğu öğrenildi.

Şu an boş duran arazi için AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmayı öngören bir imar planı yaptı. TMMOB Şehir Plancıları Odası planların iptali istemiyle dava açtı. Oda dilekçesinde, alanın “daha önce kum ve malzeme ocağı olarak işletildiğini ve doldurulmuş alanların bulunduğunu, söz konusu imar planlarının mahkeme tarafından iptaline karşın tekrar tekrar aynı değişikliklerin yapıldığını, alanın 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını, imar planlarının çevreye, doğaya ve topluma zarar vereceğini” belirtti. Mahkeme de imar planlarını iptal etti.

SONRADAN EKLENDİ

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi alanı yapılaşmaya açan büyük ölçekli yeni bir plan hazırladı. Plan belediye meclisinde 22 Kasım 2018’de kabul edildi. Bunun üzerine AKP’li Osmangazi Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarında alana ilişkin bir önerge geldi. Osmangazi Belediye Meclisi Başkanlığı’na Mehmet Bayram tarafından verilen önergede söz konusu alana ilişkin büyük ve küçük ölçekli imar planlarının mahkeme tarafından açılan davalar sonucu iptal edildiği ve bölgenin plansız kaldığı belirtilerek yeniden küçük ölçekli imar planı yapılması istendi.

Ayrıca önergede küçük ölçekli uygulama imar planlarının “Bir aylık bir zaman kaybına yol açmamak için anılan adalarda yapılan uygulama imar planı çalışmasını içerir ekli dosyanın önergemiz ile birlikte incelenerek, hakkında gereği yapılmak üzere İmar ve Planlama Komisyonu’na havalesini saygı ile arz ederiz” denilmesi dikkat çekti. Küçük ölçekli imar planı CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

İNCELEME OLANAĞI TANINMADI

İlçe belediyesinin CHP’li meclis üyesi Sefa Yılmaz, “6 Kasım tarihli toplantıda AKP Meclis grubu önce bir önerge vererek söz konusu dosyayı imar komisyonuna havale etti. Aynı meclis toplantısında meclis gündemi görüşüldüğü sırada da toplantıya 5 dakika ara verildi. 5 dakikalık arada imar komisyonu toplanarak dosya komisyonda görüşülmüş gibi yapılarak önceden hazırlanan imar komisyonu raporu AKP komisyon üyeleri tarafından imzalanarak meclis gündemine alındı ve belediye meclis üyeleri bahsi geçen plan değişikliği hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan, dosya hakkında hiçbir inceleme şansı olmadan AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile plan değişikliğini belediye meclisinden geçirdiler. İmara açılan alanda bina yükseklikleri 12 kata kadar yapılabilecek. Oysa ki imara açılan bu alanın çevresi 2 veya 3 katlı imar hakkı olan alanlar” diye konuştu. 

ASFALT İŞİ YAPAN ŞİRKETE

Yılmaz arazinin büyük bir kısmının büyükşehir belediyesi dahil birçok belediyenin asfalt işini yapan SİNTA İnşaat şirketine ait olduğunu belirterek “Belediye daha önce rekreasyon alanında olan bu alanın tamamını şehrin park alanı olarak halkın kullanımına kazandırmak yerine bölgeyi ranta kurban etmeyi tercih etmiştir” dedi.

58 FUTBOL SAHASI

413 bin 889 bin metrekare büyüklüğündeki alan çoğunluğu konut+ticaret olmak üzere imara açıldı. Yükseklik en fazla 12 kat olarak belirlendi. Planda 127 bin 520 metrekaresi konut, 10 bin 584 metrekaresi ticaret, 4 bin metrekaresi cami, 30 bin 302 metrekaresi eğitim, 55 bin 407 metrekaresi park ve yeşil alan, 6 bin 726 metrekaresi sağlık olmak üzere birçok alan yer aldı.  

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde