Burs zammının nedeni Neslihan'ın mektubu

Burs zammının nedeni Neslihan'ın mektubu

Erdoğan'a duygulu bir mektup veren bir öğrenci burs ücretlerine zam yapılmasını sağladı.

Burs zammının nedeni Neslihan'ın mektubu
16px
24px
28.12.2009 08:58
ABONE OLgoogle

Erdoğan'a mektup veren bir öğrenci burs ücretlerine zam yapılmasını sağladı. Yılmaz mektubunda kardeşlerinin rızkını kesmemek için ailesinden para isteyemediğini yazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta ani bir kararla burs ücretlerine zam yapılması ve 30 bin öğrencinin daha burslu olması talimatını vermesi kararının ardından Gaziantepli üniversite öğrencisi genç bir kız çıktı. Başbakan'a iki hafta önce Trabzon'da katıldığı yurt açılışında mektup veren üniversiteli Neslihan Yılmaz, duygu dolu mektubuyla kendisiyle birlikte 30 bin öğrencinin de yüzünü güldürdü.

DUYGULU MEKTUP

İki hafta önce Trabzon'da Yomra Kanuni Yurdu'nun açılışını gerçekleştiren Erdoğan, Ankara'ya dönünce burs ücretlerine zam yapılması ve 30 bin öğrenciye daha burs verilmesi için YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak'a talimat verdi. Başbakan'ın talimatı üzerine 30 bin yeni öğrenci, "ÖSS puanı, kardeş ve ekonomik durum" gibi kriterlere göre 87 TL'lik bursa geçirildi. Üniversite ve yüksekokullarda okuyan lisans öğrencilerinin aylık burs ve kredileri de 180 liradan 200 liraya çıkarıldı.

Yeni düzenlemeye göre yüksek lisans öğrencileri 400, doktora öğrencileri ise 600 lira burs veya kredi alabilecek. Öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi ödemeleri 11 Ocak 2010'da yapılacak. 30 bin öğrencinin yüzünü güldüren bu gelişmenin perde arkasında KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Neslihan Yılmaz'ın olduğu ortaya çıktı. Yurt açılışının yapıldığı gün başbakana ulaşan genç kız Erdoğan'a bir mektup verdi.

Neslihan mektubunda, "Sayın başbakanım, bu yıl DGS'yi (Dikey Geçiş Sınavı) kazandım. DGS'nin şartları içerisinde intibak (hazırlık) yılında burs yardımı alamıyoruz. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için beni burada okuturken zorlanıyor. Paraya ihtiyacım olunca aileme söyleyemiyorum, benim haricimde 3 tane kardeşim var. Onların rızkına girmekten korkuyorum. Ne olur bu yıl burs alabilmem için yardım edin. İnanın ömür boyu minnettar olurum" diye yazdı. Bu duygu dolu satırları okuyunca çok etkilenen Başbakan, bu ziyaretin ardından burs ücretlerinin artırılması ve 30 bin öğrenciye burs verilmesi talimatını verdi.

2 KARDEŞİ VAR

Yılmaz'ın Gaziantep'te yaşayan babası Hüseyin Yılmaz bir fabrikada bekçilik yapıyor, annesi Zeynep Yılmaz ise bir hastanede hastabakıcı olarak çalışıyor. Neslihan'ın 15 yaşında lise öğrencisi olan Mehmet Cengizhan, ilkokul öğrencisi 7 yaşında Elif Aslıhan ve 4 yaşında İbrahim adlı kardeşleri var.

'5-6 defa yazdım beğenmeyip attım'

"ALLAH dualarımı kabul etti" diyen Neslihan, mektubu nasıl yazdığını şöyle anlattı: "Param olmadığı için ailemin yanına uzun zamandır gidememiştim. Çok üzülüyordum. Başbakanımızın Trabzon'da yurt açacağını duyunca aklıma mektup yazmak geldi. 5-6 defa mektup yazdım. Beğenmeyip attım. Son yazdığımı da cebime koyup yurdun önünde Başbakanımızın gelmesini bekledim. Korumalarını görünce beni almayacaklarını anladım ve hayal kırıklığı yaşadım. Yurt görevlileri Başbakan odaları gezeceği için öğrencilerin yurda girmelerini istedi. Beni de aldılar. Odada beklerken Başbakanımız geldi. Bana sorular sordu. Ben de mektubu verdim. Mektubu alınca oturdu ve okudu. Belediye Başkanımıza, 'Bu kızımı sana emanet ediyorum. Ona sahip çık' dedi. Çok mutlu oldum."

Adnan Ramoğlu/sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde