Burgan Yatırım 'kıyım' haberlerini doğruladı

Burgan Yatırım 'kıyım' haberlerini doğruladı

Burgan Yatırım, bazı çalışanların işten çıkarıldığı haberlerini doğruladı

Burgan Yatırım 'kıyım' haberlerini doğruladı
16px
24px
26.09.2016 18:00
ABONE OLgoogle
Kuveyt merkezli Burgan Bank'ın Türkiye'deki aracılık şirketi Burgan Yatırım, bazı çalışanların işten çıkarıldığı haberlerini doğruladı.

Burgan Bank Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Sermaye piyasalarında aracılık, kurumsal finansman ve varlık yönetimi alanlarında Türkiye'nin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Burgan Yatırım,  yeni iş modelinde teknolojiye dayalı ve merkezi satış organizasyonuna odaklanan bir stratejiye ağırlık verecektir. Bu bağlamda, yeni bir organizasyon yapısı oluşturulmuş ve üzülerek de olsa bazı çalışanlarımız ile yolların ayrılması kararı alınmıştır" denildi.

Şirket 2016 yılının son çeyreğinden itibaren "bu strateji ile müşterilerine ve tüm paydaşlarına her zaman olduğu gibi istikrar ve kaliteyi ön planda tutan bir anlayış doğrultusunda müşteri odaklı hizmet vermeye devam edeceğini" belirtti.

Ülkeye 2012 yılında EFG Eurobank Ergasias'ın Türkiye birimini 357 milyon dolara satın alarak giren Burgan Bank'ta uzun süredir çalkantı devam ediyordu. Nisan 2015’te Zafer Onat’ın görevden alınmasının ardından 5 genel müdür yardımcısı ve 21 kişi işten çıkarılmıştı. Çıkarılanlar arasında ünlü ekonomist Hauk Bürümcekci de vardı.

İstanbul Menkul Değerler şirketi 2001 yılında Mısırlı yatırım şirketi HC Securities and Investment Egypt tarafından satın alındı. 2005 yılında Yunanistanlı Eurobank EFG Group tarafından satın alınan HC İstanbul, faaliyetlerini EFG İstanbul olarak sürdürmeye devam etti. 2012 yılı Aralık ayında ikinci sahiplik değişikliğinin gerçekleşmesiyle HC İstanbul, bu kez Burgan Yatırım tarafından satın alındı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde