Burgan Yatırım'da flaş işten çıkarmalar!

Burgan Yatırım'da flaş işten çıkarmalar!

Burgan Yatırım'da Zafer Onat'ın görevden alınmasıyla başlayan fırtına sürüyor. Ünlü ekonomist Haluk Bürümcekçi ile birlikte 21 kişi görevden alındı

Burgan Yatırım'da flaş işten çıkarmalar!
16px
24px
01.09.2015 14:51
ABONE OLgoogle
Nisan 2015'te Genel Müdür Zafer Onat'ın Burgan Yatırım'dan ayrılmasının ardından, bu kez de başta genel müdür yardımcısı ve piyasaların yakından tanıdığı tecrübeli ekonomist Haluk Bürümcekçi olmak üzere, 21 kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi. 

Görevine son verilenler arasında çeşitli bölümlerde direktör pozisyonunda birkaç kişinin de olduğu elde edilen bilgiler arasında. Çalışanların büyük bölümünün toplantıya çağırılarak işten çıkarıldıklarının toplu halde tebliğ edimesi ise şaşkınlık yarattı. 

İşten çıkarılanlar arasında Kurumsal Finansman, Hazine, Araştırma, Yurtdışı Kurumsal Satış, Yurtiçi Satış ve Portföy Yönetimi gibi bölümler olmak üzere şubelerden de çeşitli personelin bulunduğu öğrenildi. 



Burgan Yatırım'da, daha önce de üst düzey yönetici pozisyonunda görevden ayrılmalar olmuştu. Aynı şekilde Burgan Portföy yönetiminde de işten ayrılmalar gerçekleşmişti. 

BURGAN YATIRIM'DA NELER OLDU?

Burgan Yatırım'da 1 Nisan'da yaşanan gelişme sermaye piyasalarıın sarsmıştı. Burgan Bank yönetimi ve Teftiş Kurulu, bazı iddialar üzerine Zafer Onat’ın CEO olduğu, Tolga Ataç ve Serpil Baran’ın Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Burgan Yatırım’daki tüm üst düzey yöneticilerin bilgisayarlarına el koymuş ve inceleme başlatmıştı.

Borsagundem.com'un 2 Nisan 2015'te yayımladığı haberin üzerine Burgan Yatırım Yönetim Kurulu imzasıyla bir açıklama yapılmıştı. Burgan Yatırım tarafından 2 Nisan'da yapılan açıklama şöyle idi:
 
“Burgan Bank Teftiş Kurulu’nun, Burgan Yatırım’da gerçekleştirdiği yıllık olağan denetim sırasında, yapılan incelemenin derinleştirilmesine karar verilmiştir. Bu incelemenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından, Burgan Yatırım üst yönetim kademesinden bazı yöneticilerimizle iş ilişkimiz askıya alınmıştır.

Bu süreçte Burgan Yatırım’ın operasyonunun ve müşterilerine sunulan hizmetlerin etkilenmesi söz konusu olmayıp, şirketimizin faaliyetleri devam etmektedir.
Konusu geçen inceleme, kurumumuzun yönetim ve insan kaynakları politikaları ile ilgili olup, şu aşamada müşteri hesapları ve mevzuatla ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur.  
İlerleyen süreçte kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır."

ONAT'IN YERİNE VEKALETEN ATAÇ GETİRİLMİŞTİ

Sermaye Piyasalarının önemli isimlerinden şirket CEO’su Zafer Onat ve diğer yöneticilerle ilişkilerin askıya alınmasının ardından Borsagundem.com, konuyla ilgili olarak 4 Nisan 2015’teki haberinde ise Uluslararası Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Emin Tolga Ataç'ın vekaleten Genel Müdürlüğe getirildiğini yazmıştı.

UFUK ÜMİT ONBAŞI DÖNEMİ

Burgan Yatırım'da Haziran 2015'te yeni bir gelişme daha yaşanmıştı. İş Yatırım’dan transfer edilen Ufuk Ümit Onbaşı 5 Haziran 2015'ten itibaren Burgan Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü olarak atanmıştı. 

Zafer Onat’ın Yönetim Kurulu kararıyla boşalttığı koltuğa vekaleten oturan Emin Tolga Ataç’ın yerine asaleten ataması yapılan isim şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklama ile duyurulmuştu. Şirketten KAP'a gönderilen açıklamada şöyle denilmişti:

“Şirketimize 03 Nisan 2015 tarihinde vekaleten Genel Müdür olarak  atanan Emin Tolga Ataç'ın yerine  05 Haziran 2015 tarihi itibari ile Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sn. Ufuk Ümit Onbaşı atanmıştır.”
Finansgundem.com
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde