Burberry’nin amiral gemisi de kapandı

Burberry’nin amiral gemisi de kapandı

Burberry Mağazası’nın kapısında bir süredir “Tadilattayız. Yeniden açıklacağız” yazıyor.Durum ise farklı.

Burberry’nin amiral gemisi de kapandı
16px
24px
14.08.2016 07:18
ABONE OLgoogle
EKONOMİDE 2003 sonrası istikrarlı büyüme döneminde dünyanın en ünlü markaları yüzlerini Türkiye’ye çevirmişti. Ünlü markalar birer birer mağaza açıyor, Bağdat Caddesi, Nişantaşı, İstiklal Caddesi alışverişin en canlı bölgeleri oluyordu.

Ünlü firma ve bankalar Bağdat Caddesi’nden kaçıyor

Tüketimin artması ile yaşanan büyüme ortamında bu caddelerdeki kiralar da aldı başını gitti. Ancak 2010 sonrası yüzde 8’i geçen büyüme oranlarında yüzde 3-4 büyümeye gerileyen ekonomide bunun yansımaları da ortaya çıkmaya başladı. İşte son zamanlarda kapanan mağazalar, giden yabancı markalar sorunu bu nedenle gündemde.

Burberry işte büyüme döneminde Türkiye’ye gelen markalardan biriydi. Dünyada A plus markalardan biri olan İngiliz Burberry’nin Türkiye’ye gelmesi Eren Holding’in gayretleriyle olmuştu. 2.5 milyon dolar harcanarak açılan Bağdat Caddesi’ndeki mağaza, uzun bir dönem markanın amiral gemisi olarak yorumlandı. Marka uzun bir süre bu mağazada çok büyük ilgi gördü.

Burberry bu süreçte Eren Holding distribütörlüğünde 5 mağazaya ulaştı.Ancak Bağdat Caddesi’nin bu ilginç tasarımlı üç katlı Burberry Mağazası’nın kapısında bir süredir “Tadilattayız. Yeniden açıklacağız” yazıyor.Durum ise farklı.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Eren Holding mayıs ayı itibariyle mağazayı kapatmış durumda. Bağdat Caddesi’ndeki olumsuz gidişat, bıkkınlık veren kentsel dönüşüm inşaatlarından ortaya çıksa da asıl sorun hem patlayan dükkan kiraları hem de Türkiye’de giderek azalan tüketimden kaynaklanıyor.

Ünlü firma ve bankalar Bağdat Caddesi’nden kaçıyor

Birçok markanın yaptığı gibi Burberry ve Eren Holding de cirosu düşük mağazalardan vazgeçiyor.Perakende de yeniden yapılanma dönemi yaşanıyor. Bu trend bir süre daha etkisini sürdürecek gibi görünüyor.

Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde