Bulgar Vakfı'nın arazisine kondu!

Bulgar Vakfı'nın arazisine kondu!

Taşyapı'nın patronu Turanlı, enerji, sağlık ve tarım sektörlerinde projelere imza atacaklarını söyledi

Bulgar Vakfı'nın arazisine kondu!
16px
24px
22.12.2012 14:34
ABONE OLgoogle

Gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği projelerle tanınan Emrullah Turanlı, Taşyapı Libya Şirketi’ni kurdu. Turanlı, enerji, sağlık ve tarım sektörlerinde projelere imza atacaklarını söyledi

Türkiye’deki yatırımlarıyla adından söz ettiren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yurtdışında da yatırım yapabilmek için Taşyapı Libya Yatırım İnşaat Şirketi’ni kurdu. Türkiye gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği konut projeleriyle sektörün önemli isimlerinden biri haline gelen Turanlı, 3 ortakla kurulan şirketin ortaklarından birinin ise Libya asıllı Amerikalı bir yatırımcı olduğunu söyledi.

 Emrullah Turanlı, “Bizim Libya’da Ruslarla bir demiryolu çalışmamız oldu, müteahhitlik yapıyorduk. Ama daha önce orada bir yatırım gerçekleştirmedik. Yeni şirketimiz ile  enerji, sağlık ve tarım sektörlerinde yatırımlarımız olacak “dedi. Proje çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Turanlı, “3-4 proje üzerinde çalışıyoruz.  3 ile 6 ay arasında netice almayı planlıyoruz” diye konuştu.

‘Şişli’ye Avrupa’nın en güzel yatırımı’
 
Şişli’de gerçekleştirmeyi planladığı yeni projesiyle de ilgili bilgi veren Emrullah Turanlı, “Şişli’nin en merkezi noktasında 100 dönüm arazi üzerinde bölgenin ihtiyacına cevap veren bir proje yapacağız. Avrupa’nın en güzel yatırımı olacak” dedi.  Arazinin İstanbul’un en güzel yerinde konumlandığını söyleyen Turanlı, “Bu kadar merkezi bir alanda bu büyüklükte bir yer yok. Yapacağımız proje ise karma bir proje olacak. İçerisinde otel, rezidans ve konut alanları bulunacak” diye konuştu. Arazinin Bulgar Vakfı’na ait olduğunu belirten Turanlı, vakıfla kat karşılığı bir anlaşma yaptıklarını da ifade etti.

 Proje için dünya çapında 4 mimar ile çalıştıklarını anlatan Turanlı, “Türk ve yabancı mimarlar avan projeler için çalışıyor. İmar sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Arazi üzerinde yapılaşmalar var, eski binalar var. Onları yıktıktan sonra yeni proje çalışmalarına başlamayı planlıyoruz” dedi. Turanlı, ilgili kurumun emsal kararı sonucu, projenin kararlaştırılıp,  2013 yılı itibariyle de çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

Hülya Çaylak/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde