Buffett'ten tavsiye: Bitcoin’den uzak durun

Buffett'ten tavsiye: Bitcoin’den uzak durun

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, 2015 yılı için Berkshire Hathaway hissedarlarına yazdığı tavsiyeleri açıkladı

Buffett'ten tavsiye: Bitcoin’den uzak durun
16px
24px
28.12.2014 15:35
ABONE OLgoogle
Ünlü yatırımcı Warren Buffett 2015 yılı için yatırım tavsiyelerini sıraladı.

1-­ Güvenli, düşük maliyetli, uzun vadeli yatırımlar

Buffett, 2015 yılı için Berkshire Hathaway hissedarlarına yazdığı tavsiyelerde, yatırımcıların paralarını uzun vadeli, düşük maliyetli ve güvenli yatırımlara yöneltmesi gerektiğine işaret etti.

Buffett, kendisinin de elindeki tüm nakdi karısı için, verimli olduğunu düşündüğü uzun vadeli ve oldukça eski bir yatırım aracına yatıracağını söyledi.

2-­ Bitcoin’den uzak durun

Her zaman teknolojiyle ilgili yatırımlara mesafeli olan Buffett'tan, yatırımcılara son yılların en fazla yükselen yatırım araçlarından Bitcoin’le ilgili şaşırtıcı olmayan bir tavsiye geldi. Buffett, yatırımcıların sanal para olarak bilinen Bitcoin’den uzak durması gerektiğini söyledi.

Buffett daha önceki röportajlarından birinde Bitcoin’ler için “Ondan uzak durun, çok belli ki bir yanılgı” demişti.

3-­ Finansal okur yazarlığı geliştirin

Buffett özellikle genç yaştaki çalışanlar ve yatırımcılar için finansal okur yazarlıklarını geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Ünlü yatırımcı, “Katılabileceğiniz tüm derslere katılın, muhasebe iş dünyasının dilidir. Finansal okur yazarlığı geliştirmek yıllar geçtikçe sizin için finansı daha kolay kılar” dedi.

4-­ Hemen zengin olmaya değil, tasarrufa odaklanın

Ünlü yatırımcı, bir anda zengin olmayı değil, tasarrufa odaklanmayı tavsiye etti. Buffett, “Finans dünyasındaki en büyük hatalardan biri, düzgün tasarruf etme alışkanlığını öğrenememek” diye konuştu.

5­- Hisseler düşünce satmayın, alın

Warren Buffett, hisselerle ilgili fiyatlar düştükçe satmayı değil satın almayı tavsiye etti. Ünlü yatırımcı, “Ben fiyatlar düştükçe satın aldığım hisselerden daha fazla almayı tercih ederim. Daha da düşerse daha fazla alırım. Sonrasında ne olacağı belli olmaz” dedi.

6-­ Uzmanmış gibi davranmayın

Buffett, yatırımcılara bildikleri alanlara yatırım yapmayı, bilmedikleri alanlarda uzmanmış gibi davranmamayı tavsiye etti.

Ünlü yatırımcı, “Bilmediğiniz bir alanda yatırım yaparsınız, sadece kumar oynarsınız” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde