Bu zam sigara bıraktırır!

Bu zam sigara bıraktırır!

Bir işadamı sigara içen çalışanlarına sigarayı bırakmaları için yüzde 10 zam yaptı.

Bu zam sigara bıraktırır!
16px
24px
04.02.2013 20:40
ABONE OLgoogle

Ankara Polatlı’da hazır beton sektöründe faaliyet gösteren işadamı Cumhur Uz, sigarayı bırakan personeline yüzde 10 zam yapıyor. “Sigarayı bırakan personelin iş dikkati ve verimliliği artıyor, daha az hata yapıyor” deiyen Uz aynı zammı hiç sigara içmeyene de veriyor.

Polatlı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis çalışmaları kapsamında ilçede hazır beton sektöründe 25 çalışanı bulunan Cumhur Uz, sigarayı bırakan personelin ücretine yüzde 10 zam yaptı. İlk uygulama için işletmeye giden Polatlı Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Cemil Bezci, “zararlı maddelerle mücadele konusunda esnaflarımızla yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar alıyoruz. Bu işletmemizde sigarayı bırakanın maaş zammıyla ödüllendirilmesi umarız bütün Türkiye’ye örnek olur” dedi.
 
İçmeyene de zam
 
İşadamı Cumhur Uz, işçilerden sigarayı bırakanlara verdiği zammı, hiç sigarayı hiç içmeyen personele de verdiğini söyledi. Uz, işçilerin sigarayı bıraktığına dair söz vermelerinin yeterli olduğunu belirterek, “Sigara içmeyen personelimiz işte sigara içenlere göre daha dikkatli oluyor. Toplum sağlığı açısından fabrikamızda uyguladığımız bu yöntemle örnek olmayı umuyoruz. Bu kampanyaya diğer çalışanlarımızın da dahil olmasını arzu ediyoruz” dedi.
İşletme sahibi Cumhur Uz, sigara içmeyen şoförlerin daha az trafik suçu işlediğini söyledi. Uz, “Sigara kullanmayan şoförler trafik kuralı ihlalini daha az yapıyor, biz de bunu ödüllendiriyoruz” dedi.

İşçiler ise, sigarayı bırakarak sağlık açısından kazançlı olduklarını, hem de maaşlarına zem geldiğini belirtirken, uygulamadan ötürü teşekkür etti. İlk etapta sigarayı bırakan 4 işçiye ödül olarak yüzde 10 zamlı maaş verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde