Bu sözler kavgada söylenmez: Sen önce ağzını yıka...

Bu sözler kavgada söylenmez: Sen önce ağzını yıka...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhum Ecevit için sarf ettiği sözlere tepki gösteren CHP lideri Kılıçaroğlu "Önce sen ağzını bir yıka. Sonra Ecevit'e dil uzat. Rahmetli Ecevit cebini mi doldurdu?" diye konuştu.

Bu sözler kavgada söylenmez: Sen önce ağzını yıka...
16px
24px
17.10.2017 11:28
ABONE OLgoogle

CHP lideri Sırbıstan'dan ithal edilen etler için ise "Bunlar bir kere besmelesiz kesildi. Bu löp etin saraya gitmesi lazım. Neden? Çünkü adam kul hakkı yemeye alışmış zaten. Millete götürmesinler saraya götürsünler. Orada yesinler bu etleri." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında hastanede tedavi görmekte olan Deniz Baykal’ı anan Kılıçdaroğlu, “Bütün dualarımız Deniz Bey’le. İnşallah kısa sürede aramıza katılacaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu Baykal için “Deniz Baykal Türk siyasetinin önemli isimlerinden. En zor dönemlerde bile demokrasiyi savundu” dedi.

AYM’YE ÇAĞRI YAPTI

Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında istinaf mahkemesinin verdiği ‘yeniden yargılanma’ kararına da değinen CHP lideri “Bozulmuş kararın tutukluluğu olur mu?” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Olmayan bir suçtan biri hala hapisteyse onu çıkarmak benim değil adaletin görevidir. Adalete olan güven süratle düştü. Yargıyı yeniden ayağa kaldırmak bizden çok yargının görevidir. Anayasa Mahkemesi’ne büyük görev düşüyor. AYM bu ülkenin teminatıdır. AYM, AİHM kararı çıkmadan önce adaleti dağıtmalıdır.”

“ÖNCE AĞZINI YIKA SONRA ECEVİT’E DİL UZAT”

Merhum Başbakan Bülent Ecevit için de konuşan Kılıçdaroğlu “Bülent Ecevit hep halktan yana politikalar oluşturdu. Ne ezen ne ezilen, insanca hakça düzen sözü ona aittir. Bütün baskılara rağmen Kıbrıs’ta barışı sağladı. Ecevit’e dil uzatırsanız bir dur deriz. Önce sen ağzını bir yıka. Sonra Ecevit’e dil uzat. Bir kareyle eleştiriyorsunuz. İnsanda biraz ahlak olur. Ebediyete intikal edenlerin arkasından sadece rahmet okunur. Müslümanlıkta böyle bir şey yoktur. Rahmetli Ecevit ne yaptı? Cebini mi doldurdu, devleti mi soydu? Onurlu ve dik durdu, ülkesinin çıkarlarını sonuna kadar savundu.”

KABİLE DEVLETİ POLEMİĞİ

Cumhurbaşkanı’nın ABD’ye hitaben yaptığı “Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu “Adalet terazisi eğilip bükülmüşse orada demokratik devlet yoktur. Orada kabile devleti vardır” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Kabile reisi diyor ki ‘isteseniz de istemeseniz de bu yasa Meclis’ten çıkacak’ Buna, Meclis Başkanı da reisin elemanları olan milletvekilleri de bir şey demiyor”

Erdoğan: Sırbistan'dan 5 bin ton et ithalatıyla ilgili imzalar atıldı

SIRBISTAN’DAN ET İTHAL EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

TBMM’nin gündemindeki vergi kanununu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu “TBMM’de vergi kanunu görüşülüyor. 3 büyük telefon şirketinin 5 milyarlık borcunu siliyorlar. Çiftçinin Tarım Kredi’ye 4 milyar 300 milyonluk borcunu silmiyorlar. Söz veriyorum. CHP iktidarında çiftçinin 4 milyar 300 milyon liralık borcu ve faizini sileceğiz” dedi.

‘O ETLER BESMELESİZ KESİLCEK’

Sırbistan’dan hükümetin et ithalat etmesine de değinen Kılıçdaroğlu, çiftçilerin sorunlarını anlattı ve “Et ucuzlamadı. Kıymanın kilosu 40-45 lira. Kim kazanıyor? Et ithal ettiğimiz ülkenin besicisi kazanıyor” diye konuştu.

Sırbistan'dan et, Bulgaristan saman, Kanada'dan mercimek ithal ediyoruz

Sırbistan’ın, Bosna-Hersek katliamını hatırlatan CHP lideri “Sırbistan deyince aklımıza Sırbistan Kasabı geliyor. 3 yılda 250 bin Boşnak öldürüldü. Katleden bir Sırp. Miloseviç. Şimdi hapiste. Gidip onunla el sıkışıyorsun şimdi. Bunlar bir kere besmelesiz kesildi. Bu löp etin saraya gitmesi lazım. Neden? Çünkü adam kul hakkı yemeye alışmış zaten. Millete götürmesinler saraya götürsünler. Orada yesinler bu etleri.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde