Bu siteye girenler dolandırıldı

Bu siteye girenler dolandırıldı

Dolandırıcılar akıl almaz yöntemlerine bir yenisini daha ekledi.

Bu siteye girenler dolandırıldı
16px
24px
24.12.2011 20:58
ABONE OLgoogle

İzmir'de düzenlenen operasyonda, internette klima ve kombi servisiymiş gibi site açan ve birçok kişinin evine giderek beyaz eşyalarına baktıktan sonra paralarını alıp ortadan kaybolan bir kişi yakalandı. A.C. adlı zanlının, en az dokuz vatandaşı dolandırdığı iddia edildi.
 
Zanlı A.C., "www.kombi-klimaservisi.com" adresli sahte bir beyaz eşya servisi sitesi kurdu. Burada verdiği ilanlarla ve telefonla kendisine ulaşan kişilerin evine tamir için giden A.C., klima ya da kombiye bakıp tamir edebileceğini ancak arızanın büyük olduğunu, parça alması gerektiğini söyleyerek para alıp ortadan kayboluyordu. Dolandırıldıklarını anlayan dokuz kişi, polise başvurarak şikayetçi oldu. Benzer suçlardan kaydı bulunan zanlıları araştıran Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, vatandaşları yaklaşık 5 bin lira dolandıran kişinin A.C. olduğunu belirledi.

Karabağlar ilçesindeki evinden çıkarken yakalanarak gözaltına alınan ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen A.C., mağdurlar tarafından teşhis edildi. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
Vatandaşların bu tip dolandırıcılık olaylarına maruz kalmaması için dikkatli olması gerektiğini belirten polis yetkilileri, "Vatandaşlar, hizmet aldığı servisten yetki belgesi istesin. Bu tip dolandırıcılıklar sık sık yaşanıyor. Ucuz olur diye yetkisiz servislere yöneliniyor ancak bu tarz dolandırıcılıklarla karşılaşabiliyor." şeklinde uyarıda bulundu.
 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde