Bu otomobil sizi kışkırtacak

Bu otomobil sizi kışkırtacak

<font style="color: blue;">Hyundai'nin Coupe FX modeli artık daha agresif ve ilgi çekici. Patronlardunyasi.com olarak sizin için test ettik...

Bu otomobil sizi kışkırtacak
16px
24px
05.06.2007 13:47
ABONE OLgoogle

Hyundai'nin iç ve dış görünümünde yenilikler yapılan Coupe FX modeli, 2007 yılının en gözde modellerinden. Rengi ve tasarımıyla herkesin dikkatini çeken Hyundai Coupe'la her yerde farkediliyorsunuz.

Spor otomobil tutkunlarının en beğendiği modeller arasında ön sıralarda yer alan ve “2006 yılının en çok satılan coupe'si” olan Hyundai Coupe FX, iç ve dış görünümünde yapılan değişikliklerle daha da fazla hayran kitlesi oluşturuyor.

Yeni Coupe FX'ten, Türkiye'de 2007 yılı sonuna kadar 130 adet satılması planlanıyor.

Hyundai yöneticileri, araca gösterilen bu yoğun ilgi sayesinde araçların hepsinin planlanan süreden önce satılabileceğini ve Coupe FX'in yine en çok tercih edilen spor otomobili olabileceğini belirtiyorlar.

Safkan bir spor otomobili olan yeni Hyundai Coupe FX, ayrıcalıklı, dikkat çekici, lider, estetik, özgür, dinamik, özgüvenli, güçlü ve sportmen bir karaktere sahip.

20-34 yaş grubundaki ağırlıkla erkek sürücüleri hedefleyen Hyundai Coupe FX, genç bekar veya çocuksuz genç evliler, üniversite öğrencileri, çalışan profesyoneller, hırslı bir kişiliğe sahip başarı odaklı insanlar, yenilikleri takip eden ve uygulayan, tasarıma önem veren ve modifiyeli araçlara ilgi duyan bir kitleye hitap ediyor.

Coupe FX'in dış görünümünde yapılan değişiklikler arasında en çok ön bölüm dikkat çekiyor. Bir önceki modele göre daha büyük halojen ön farlara kavuşan Coupe FX'te, ön ızgara ve ön tampon tasarımı da yenilenerek daha agresif ve dinamik bir görünüme kavuştu. Ön tamponda hava giriş kanalları daha da büyütülürken bir önceki modelde ayrı konumlandırılan sis farları ise tampon tasarımına dahil edilmiş.

Coupe FX'in yan görünümündeki çizgiler aynı şekilde korunurken ön çamurluktaki hava kanalı daha küçültüldü ve sinyal lambası eklenmiş. Değişen ön ve arka tampon tasarımları sayesinde daha dinamik bir görünüm yakalayan Coupe FX'te, yeni tip jantlar da aracın sportif duruşunu destekliyor. Coupe FX 1.6'da 16 inçlik jantlarla birlikte 205/55 R16 ebadında lastikler standart olarak sunulurken 2.0 CVVT motor seçeneğiyle birlikte 17 inçlik jantlar ve 215/45 R17 ebadındaki lastikler alınabiliyor.


Arka bölümdeyse ilk göze çarpan yenilik stoplar oluyor. Yeni arka tampon tasarımıyla büyük bir uyum sergileyen şeffaf arka stopların içinde fren, geri vites ve sinyal lambaları birbirinden bağımsız olarak bulunuyor. Coupe FX'in dinamik görünümünü pekiştiren yüksek tamponun alt kısmındaysa, yeni tip egzoz çıkışlarının yer aldığı siyah panel yer alıyor. 1.6 litre hacimli motorda tek egzoz çıkışı bulunurken 2.0 CVVT motorla birlikte çift çıkış kullanılıyor.

Coupe FX'in kabin içinde yapılan en dikkat çekici değişiklik, mavi ışıklandırmanın kullanılmış olması. Bu sayede daha ferah ve dikkat çekici bir kabine kavuşan Coupe FX'te, orta konsolda yapılan değişiklikler de aracın daha sportif ve şık görünmesini sağlıyor. Yeni tip havalandırma ızgaralarının alt bölümünde bulunan orta konsolda, krom kaplamaya daha fazla yer verilmiş olması dikkat çekiyor.

Aynı zamanda kapı tutma kolu, havalandırma ızgaraları ve vites kolunda yer verilen mat krom kaplama, Coupe FX'in kabinindeki sportifliği daha da artırıyor. Orta konsolda bulunan düğme ve butonlar, yeni tasarımda daha ergonomik yerleştirilmiş. Araçta   1.6 lt motora sahip versiyonda deri-kumaş kombinasyonlu döşeme, 2.0 CVVT motor seçeneğinde ise deri döşeme bulunuyor.

Hyundai Coupe FX 1.6'nın standart donanımında sürücü ve yolcu havayastıkları, yan hava yastıkları, aktif gergili emniyet kemerleri, ABS fren sistemi, kaza anında katlanabilen direksiyon sistemi, immobilizer, arka spoyler, gövde rengi darbe emici tamponlar, dış aynalar ve kapı kolları, ön ve arka sis farları, elektrikli sunroof, renkli camlar, ışığa duyarlı otomatik yanan ön farlar, 6 hoparlörlü radyo-CD çalar, elektronik klima, 50/50 katlanabilen arka koltuklar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, dijital bilgi ekranı, elektrikli ön camlar, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, spor pedal kiti, önde bardaklıklar ve uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm bulunuyor.

2.0 CVVT motor seçeneğindeyse bu donanıma ek olarak ESP (Elektronik Denge Kontrol Programı), AQS (Hava Kalitesi Kontrol Sistemi), deri döşeme, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, tork, anlık yakıt tüketimi ve voltaj saatlerinin bulunduğu orta konsoldaki Multimetre, otomatik hız sabitleyici ve krom kaplı çift egzoz çıkışı standart olarak sunuluyor.

Yayın Yönetmenimiz Cihan Orhan, Hyundai'n  COUPE FX 2.0 CVVT H-MATIC modelini test etti.

ENÇOK TERCİH EDİLEN MODELİ

Hyundai Coupe'de en çok tercih edilen 105 HP gücündeki 1.6 litrelik benzinli motor, yenilenen Coupe FX'te de ithal edilmeye devam ediyor. Bu motor, Coupe FX'i beş ileri manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s hıza 11.6 saniyede çıkarıyor ve 185 km/s'lik maksimum hız sağlıyor.

Hyundai'nin 2.0 litre hacmindeki CVVT (Sürekli Değişken Supap Zamanlama Sistemi) teknolojisine sahip olan motoru ise 6000 d/d'de 143 HP maksimum güç ve   4500 d/d'de 186 Nm maksimum tork üretiyor.

Bu motor, Hyundai Coupe FX'i manuel şanzımanla 9.1 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkarırken 208 km/s'lik maksimum hız sunuyor. Aracın 100 km'deki ortalama yakıt tüketimiyse 8.0 litre. Bu motorla birlikte Hyundai'nin yarı otomatik şanzımanı H-Matic de alınabiliyor. Hyundai Coupe FX 2.0 CVVT H-Matic ise  10.4 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkıyor ve  200 km/s'lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Hyundai Coupe FX 1.6, sadece manuel şanzımanla ithal edilirken 2.0 CVVT'de isteğe bağlı olarak 5 ileri manuel veya 4 kademeli H-Matic yarı-otomatik şanzıman alınabiliyor. Yeni Coupe FX, Ateş Kırmızı, Mika Siyah, Metalik Koyu Gri, Metalik Açık Gri ve Vivid Mavi renklerle alınabiliyor.

PEKİ YA FİYATI

Hyundai Coupe 2 ayrı modeli bulunuyor. COUPE FX 1.6 modelinin fiyatı 45 bin 500 YTL, COUPE FX 2.0 CVVT modelinin 58 bin 700 YTL, COUPE FX 2.0 CVVT H-MATIC fiyatı da 61 bin 200 YTL.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde