Bu neyin havası THY, 6.5 Milyarlık zarar unutuldu mu!

Bu neyin havası THY, 6.5 Milyarlık zarar unutuldu mu!

THY'nin Almanya'daki 'gövde gösterisi', şirketin mali krizini gölgelemeye yetmedi...

Bu neyin havası THY, 6.5 Milyarlık zarar unutuldu mu!
16px
24px
07.04.2017 08:42
ABONE OLgoogle

Türk Hava Yolları, Nürnberg’de kanat genişliği 60.30 metre, gövde uzunluğu ise 63.70 metrelik uçağı Airbus 330 ile 'gövde gösterisi' yaptı. THY'nin filosunda 30'un üzerinde olduğu bilinen 281 kişi kapasiteli Airbus 330 tipi uçağa Pamukkale adı verildi. 

Nürnberg THY Müdürü Dr. Osman Nuri Hasırcı, diğer yetkililer ve gazetecilerin apronda karşıladığı uçağın reklamını ise Taksi filosu sahibi Mehmet Salih Ercan 5 taksisi ile gönüllü olarak üstlendi. Uçak mürettebatı da uçaktan inerek, birlikte basın mensuplarına poz verdi. 150 yolcusu ile Nürnberg’e gelen dev uçak, 230 yolcu ile İstanbul’a geri uçtu.

Ancak THY tarafından yapılan ve Türk basınına servis edilen bu 'gövde gösterisi' haberleri, THY ile ilgili 'madalyonun öteki yüzünü' hatırlattı.

ABD’den kabin yasağı gelince THY, Pollywood’a yöneldi

Daha önce 30 uçağını ekonomik kriz nedeniyle yere indirdiği ortaya çıkan THY'nin hangarlarda yatan uçak filosu zararının aylık 70 milyon dolar olduğunu öğrenilmişti. 

Türk Hava Yolları ayrıca, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 2016 yılının ikinci çeyreğinde bildirdiği geçici vergi beyannamesinde şirketin 3.6 milyar TL zarar ettiği görülmüştü.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu ise THY'nin borsa değerinin 1.9 milyar dolara indiğini bildirerek şirketin içerisinde bulunduğu mali krize dikkat çekmişti. 

6.5 Milyar zarar etmişti! THY Başkanı: Muhammed Ali yumruğu yedik

THY Genel Müdüründen rekor tweeti...

Türk Hava Yolları ( THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yarın 200 bin 61 yolcunun THY ile seyahat etmek için rezervasyon yaptırdığını bildirdi.

Ekşi, Twitter'daki resmi hesabından yaptığı duyuruda, "Maşallah! Evet bu bir rekor. Cuma günü 200 bin 61 yolcumuz THY'yi tercih etti. Konforlu ve emniyetli uçuşlar dileriz." ifadelerini kullandı.

Bilal Ekşi, 31 Mart'ta da 187 bin 470 yolcunun THY ile seyahat etmek için rezervasyon yaptırdığını duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde