Bu kadınlar kapıları açacak

Bu kadınlar kapıları açacak

Aralarında Nevbahar Koç'unda bulunduğu iş kadınları çocuklar için çok özel balo yapıyor

Bu kadınlar kapıları açacak
16px
24px
17.10.2009 13:25
ABONE OLgoogle

Çırağan Palace Kempinski ve Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği 19 Ekim 2009 Pazartesi akşamı, “Koruyucu Ruh Sağlığı” projesi kapsamında 0-6 yaş arasındaki çocuklara yepyeni kapılar açmak için Kempinski Balosu'nu düzenliyor.

“Bir Kapı da Siz Açın!” sloganıyla hayata geçecek olan etkinlikte, geceden elde edilen gelir tamamıyla Açık Kapı Derneği'ne bırakılacak. 

Kempinsi Balosu 600'ye yakın seçkin davetliyi 0-6 yaş arasındaki çocuklar için “daha sağlıklı ve mutlu bir gelecek hazırlama” hayali etrafında bir araya getirecek. 19 Ekim 2009 Pazartesi, saat 20.00'de Çırağan Sarayı Balo Salonu'nda başlayacak gala gecesinde sürpriz sanatçılar misafirlere unutulmaz anlar yaşatacak. Gecenin sürprizlerinden bir diğeri de etkinliğe katılacak ünlü simaların, kendi çocukluklarıyla ilgili anıları paylaşacak olması…  

“Koruyucu Ruh Sağlığı” programı yeni bir dinamizm kazanıyor!

Açık Kapı Derneği daha önce düzenlediği etkinliklerde elde ettiği geliri kullanarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile birlikte Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası içerisinde 0-6 yaş grubu engelli çocuklar için modern bir bakım ve rehabilitasyon merkezini 30 Kasım 2008 tarihinde hayata geçirdi. Merkez, 2000 m² olup içinde eğitim odaları, duyu odası ve fizyoterapi havuzu bulunduran Avrupa standartlarına uygun bir binadır. Şimdi, Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği çocukların geleceğini doğrudan etkileyebilecek çok önemli bir konuyu gündeme getiriyor:

Geçmişte yaşanan olumsuzluklar, çocukların geleceğine set çekmesin! “Koruyucu Ruh Sağlığı” programı bu noktada önemli bir rol üstlenmekte. Çocuk yuvalarında bulunan koruma altındaki çocuklar buraya gelmeden önce pek çok olumsuz deneyimle yüzleşebiliyor.

Bunun özünde yetersiz bakım koşulları, ekonomik nedenler ya da kötü muamele olsa da, özde hepsi küçük yaşta ailelerinden ayrı ortak bir yaşam alanında hayatta kalmaya çalışıyorlar. Çocukları geleceğe hazırlayabilmek için öncelikle geçmişlerinden gelen olumsuz ruhsal alt yapının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu doğrultuda yapılması gereken en önemli aksiyonlardan biri, farklı çalışma modellerinin birlikte kullanıldığı doğru metotları belirleyip çocuklara uygulayabilmek. İşte tüm bu çalışmalar Koruyucu Ruh Sağlığı programı kapsamında, alanında uzman psikolog ve psikiyatristler tarafından
yürütülüyor. Son dönemlerde Koruyucu Ruh Sağlığı projesi büyük bir ivme kazandı. Sosyal Hizmetlerde de bu ivme Açık Kapı Derneği ile hızlandı.

Daha Fazla Bilgi için: Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği; 0212 360 10 02; info@acik–kapi.org

Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu:

Aslı Soyak, Bayta Edin, Berrin Yoleri, Burçak Sayılgan, Didem Kurdoğlu, Esra Civelek, Maide Kurttepeli, Merve Gürsel, Nevbahar Koç, Serra Taşkent, Sevgi Tunga, Shelly Elvaşvili, Suzan Keleş, Zeynep Üstünel 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde