Bu kadar desteklenen başka proje yok: Destekleme oranı yüzde 97,6

Bu kadar desteklenen başka proje yok: Destekleme oranı yüzde 97,6

Türkiye’nin Otomobili’ne vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Araştırmalara göre, projeyi destekleme oranı yüzde 97,6.

Bu kadar desteklenen başka proje yok: Destekleme oranı yüzde 97,6
16px
24px
07.01.2020 05:12
ABONE OLgoogle

Sanayi Bakanı Varank “Sanırım bu oranda Türkiye’de desteklenen başka proje görülmemiştir. Türkiye’nin Otomobili’nin bir dünya markası olabileceğine inanma oranı yüzde 90,3” dedi.

Türkiye’nin Otomobili toplumdan büyük bir alkış topladı. İş yapılış modeli ve bu alanda uzman ekibin bir araya gelmesi ‘işte budur’ dedirtti. Bundan sonraki yol haritasını paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vatandaşın gösterdiği ilgiden son derece memnuniyet duyduklarını vurguladı. 

Varank, Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin yapılan araştırmanın sonuçlarını da paylaşarak şu bilgileri verdi: “Vatandaşımıza ‘Bu aracı kaç kişi gördü?’ diye sorulmuş. Vatandaşımızın yüzde 95,4’ü bu araçları görmüş ve Türkiye’nin Otomobili’nden haberdar olmuş.

Bu projeyi destekleme oranı yüzde 97,6. Sanırım bu oranda Türkiye’de desteklenen başka proje görülmemiştir. Tasarımların beğenilme durumunu vatandaşlarımıza sormuşlar. Tasarımların beğenilme oranı yüzde 98,4. Bu aracı satın almak isteyenlerin oranı yüzde 89. Burada önemli bir nokta var, soru sorulan katılımcıların sadece yüzde 55’inin aracı var. Aracı olmayanların satın alma isteği ise yüzde 96,2. Türkiye’nin Otomobili’nin bir dünya markası olabileceğine inanma oranı yüzde 90,3. Gerçekten bu oranlar müthiş rakamlar. Türkiye genelinde 1500’den fazla denekle yapılmış bir araştırma. Bunu TOGG’dan bağımsız olarak bir firma çalışmış, bizimle paylaştılar. Yakında kamuoyuyla da diğer rakamları paylaşacaklar. Vatandaşımızın bu kadar toplumsal kabulle bu işe sahip çıkması hem bizim açımızdan gurur verici hem de bizleri önemli bir sorumluluğun altına soktu. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu projeyi an be an, gün gün takip ediyor. Bizler de Türkiye’nin Otomobili Projesi’ni başarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” 

Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin geçtiğimiz hafta yaptığımız analiz sonucunda, iş yapış modelinin proje için önemli olduğunu dile getirmiştik

Varank, bu projenin özel teşebbüs tarafından yürütüldüğünü, devlet olarak onların işlerini kolaylaştırma, gerekli mevzuat çalışmaları yapma, teşviklerle bu projenin başarılı olmasını sağlama hususlarında çalıştıklarını bildirdi. İkinci öncelikli konunun da marka oluşturulması ve marka tanıtımı olduğunu belirten Varank, şunları kaydetti:

“TOGG, öncelikle geniş bir pazar araştırmasıyla çalışmaya başladı. Bundan sonra da markayla ilgili, tasarımlarla uyumlu, Türk karakteristiğini yansıtan, Türk milletinin sahiplenebileceği, uluslararası arenada da aykırı kaçmayacak, kolay telaffuz edilebilen, tescil edilebilecek bir marka oluşturabilmek için çok detaylı çalışma yapılıyor. Bu sene içinde marka belirlenecek.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde