Bu iş modeli kopyalanır

Bu iş modeli kopyalanır

Türkiye'de benzeri olmayan bir işe giren Jan Nahum'un işi kopyalanır

Bu iş modeli kopyalanır
16px
24px
24.01.2008 08:05
ABONE OLgoogle

Gülfem Varlık'ın haberi 

Tofaş'ta CEO, Petrol Ofisi'nde genel müdürlük görevlerinin ardından kendi şirketini kurarak yoluna devam eden Jan Nahum, iş üniformalarının üretimi ve temizliği işine soyundu.

Jan Nahum, Tofaş Eski Hukuk Koordinatörü Emre Sait, Petrol Ofisi eski Finans Direktörü Hüseyin Keçeci, Tofaş Dış Ticaret ve Kontrat Yönetimi eski Müdür Yardımcısı Murat Oğuz Arcan ve Sabancı Üniversitesi'nin şirketi Inovent Genel Müdürü Serhat Görgün'ün ortakları arasında yer aldığı Temis Tekstil Kiralama ve Temizleme Hizmetleri AŞ ile iş üniformalarının tasarımından üretimine, pazarlamasından temizliğine kadar şirketlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. 1 milyon YTL sermaye ile kurulan şirketin hedef kitlesi ise oteller, restoranlar, hastaneler ve fabrikalar.

Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını belirten şirket ortaklarından Murat Oğuz Arcan, "Bu iş modeli tamamen Avrupa'dan alındı. Türkiye'de önümüzdeki süreçte işe yarayacak, yepyeni bir iş modeli olacak. Böyle bir alana girmeyi hiç düşünmeyen Jan Nahum'u ikna etmek kolay olmadı ama o da işin enterasan olduğunu görünce yatırım yapmaya karar verdi" açıklamasında bulundu.
 
Bu iş modeli kopyalanır

Nahum'un otomotiv tasarımı ve nanoteknoloji alanında faaliyet gösteren Hexagon şirketinin 640 bin YTL pay ile büyük ortağı olduğu Temis Tekstil, tekstil ve deri ürünleri ile örme iplik, elyaf, her türlü iç ve dış giyim mamul hammaddelerinin boyanması, yıkanması ve baskı işlemlerini yapacak. Şirket, fason işçiliğinin dışarıya yaptırılması konusunda da hizmet verecek.

Türkiye'de benzeri olmayan bir işe girdiklerine dikkat çeken Murat Oğuz Arcan, "Kopyalanabilen bir model olduğu için biz başladıktan sonra bu alana çok rağbet olacaktır. Hizmet sektöründe çalışanların kıyafetlerini kiralama, temizlik ve müşterilere sağlama hizmetini sunacağız. Konsept olarak çamaşırhaneden çok farklı" diye konuştu.

İş kıyafetleri konusundaki dağınık pazarın kendileri için bir fırsat oluşturduğunu vurgulayan Acar, şunları söyledi: "Oteller, restoranlar, fabrikalar ve matbaalar iş kıyafeti, çarşaf, perde ve örtülerin üretimi için de temizliği için de ayrıca zaman harcıyor. Bazıları temizliği için kendi bünyesinde yıkama tesisleri kuruyor.

Şirketlerin bunlarla uğraşmaması lazım. Biz de 4 ay boyunca bir katalog oluşturmaya çalıştık. Şirketler bu katalogdan istediği modeli seçebilecek. Şirketlerin kurumsal kimlik yaratmak ve çalışanların motivasyonunu yükseltmek adına böyle bir şeye ihtiyacı var. Üretim için dikimevleri ile anlaştık. İleride ünlü tasarımcılar ile de çalışmak istiyoruz."

Referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde