Bu fuarı duymayan kalmayacakmış

Bu fuarı duymayan kalmayacakmış

İç giyim üretiminde dünyada söz sahibi olan Türkiye, bu sektörde en fazla ihracat yapan ülkeler sıralamasında dokuzuncu sırada.

Bu fuarı duymayan kalmayacakmış
16px
24px
07.11.2016 10:57
ABONE OLgoogle

İç giyim üretiminde dünyada söz sahibi olan Türkiye, bu sektörde en fazla ihracat yapan ülkeler sıralamasında dokuzuncu sırada. Tayt ve tişört gibi direkt vücuda temas eden ürünler de dahil edildiğinde Türkiye’nin iç giyim ihracatı 6 milyar dolar düzeyinde. Bu alandaki en büyük ihracatçı ise Çin. Onu Hong Kong, Vietnam, Kamboçya gibi diğer Uzakdoğu ülkeleri izliyor.

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) sektörün ihracatını artırmak için yoğun çaba gösteriyor. Sektör bu konuda özellikle Linexpo Fuarı’na büyük önem veriyor. Geçen yıl Linexpo Moda Günleri adı altında bir organizasyon yapıldı ve çok başarılı geçti.

Arkadaşımız Özbey Men’in öğrendiğine göre, TİGSAD bu organizasyonun fuar iznini de almış. Bu sene ilk defa fuar adı altında İDTM ile birlikte yapacaklarmış. Geçen yıl 134 üretici firmanın katıldığı bu organizasyona, 60’a yakın ülkeden üç bin yabancı, yedi bin yerli olmak üzere 10 bin ziyaretçi gelmişti. Önümüzdeki yıl 9-11 Şubat tarihleri arasında yapılacak fuara 160’a yakın iç giyim ve çorap firmasının katılması bekleniyor. 

TİGSAD katılımı artırmak için bire bir tanıtım atağı başlatmış. Dernek, hangi ülkede hangi üyesi daha aktif ise o ülkedeki iç giyim ithalatçılarını davet etmek için o üyesini görevlendiriyor.

Fuar organizasyonlarında pek rastlamadığımız bu uygulama sayesinde tanıtım için giden görevli hem fuar davetiyesini hem de uçak biletini doğru kişiye elden veriyor. Tüm masraflar da dernek bütçesinden karşılanıyor. Geçen yıl 40 ülkeye gidilmiş ve bu çalışma için 2 milyon TL harcanmıştı.

Derneğin hedefi bu yıl 60 ülke. TİGSAD Başkan Yardımcısı Nazım Kanpolat, bunların arasında Türkiye ile farklı yarımkürede olan Avustralya, Güney Afrika ve Latin Amerika ülkelerinin de olduğunu söylüyor. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde