Bu da satılık silah fabrikası!

Bu da satılık silah fabrikası!

8 ortağın kurduğu silah fabrikası, pazarlama ve satış konusunda sorun yaşayınca satma kararı almış

Bu da satılık silah fabrikası!
16px
24px
20.01.2012 13:45
ABONE OLgoogle

Asilsan Ardeşen Silah Sanayi, Türkiye’de tabanca üretme ruhsatına sahip sayılı firmalardan biri. Şirketin fabrikası Rize’nin Ardeşen ilçesinde.

KOSGEB’in kredi desteğiyle kurulan firma, Atmaca ve Fırtına markalı tabancaları 1993 yılından bu yana üretiyor. Daha doğrusu üretiyordu. Çünkü 1.5 yıl önce üretimi durdurdu.

8 ortağın kurduğu şirket, pazarlama ve satış konusunda sorun yaşayınca üretimini durdurmak zorunda kalmış. Öğrendiğimize göre Asilsan’ın ortakları, şimdi şirketi markaları ve fabrikasıyla birlikte satmak istiyor. Bunun için görüşmelere başlanmış. Hatta geçen haftalarda yerli bir firmayla masaya oturulmuş.

Şirketin satış süreciyle Asilsan’ın büyük ortaklarından İlker Uzunhasan’ın yeğeni Altuğ Canhoroz ilgileniyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Canhoroz, şu açıklamayı yaptı: “Asilsan’ın fabrikası 6 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu ve iki ayrı binadan oluşuyor. Üretim hattında 8 CNC (bilgisayar kontrollü) tezgah bulunuyor. Fabrika, 83 çeşitli cins ve özellikte hassas talaşlı tezgah parkına da sahip. Tam kapasiteyle çalışması durumunda yaklaşık 160 kişiyi istihdam edebilecek durumda.”  Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde