Bu da El Maktum'un çılgın projesi

Bu da El Maktum'un çılgın projesi

Birbirinden ilginç ve maliyetli inşaat projeleriyle gündeme gelen Dubai’de çılgın bir projenin hazırlıkları yapılıyor.

Bu da El Maktum'un çılgın projesi
16px
24px
08.07.2014 05:50
ABONE OLgoogle
Birbirinden ilginç ve maliyetli inşaat projeleriyle gündeme gelen Dubai’de çılgın bir projenin hazırlıkları yapılıyor. Dubai Emiri Raşid El Maktum dün dünyanın en büyük alışveriş merkezini yapacaklarını açıkladı.

Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai, sürekli olarak dikkat çekici mimari projeleriyle gündeme geliyor. Dubai Emiri El Maktum yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük alışveriş merkezini Dubai’ye yapacaklarını söyledi.

Dev yapının "Dünyanın Alışveriş Merkezi" adlı projesi hazırlandı ve maketi yapıldı. Projeye göre, dünyanın en büyük alışveriş merkezinin toplam büyüklüğü 743 bin 224 metrekare olacak. Bir kompleksin yapımının planlandığı çılgın projede, dev AVM’nin dışında 100 otel, bir tema park, iklim kontrollü sokaklar, sağlık tesisleri ve tiyatrolar olacak.

Toplam 4 buçuk milyon metrekareyi bulan büyüklüğüyle, bu kompleks adeta bir şehir gibi olacak. El Maktum, projeyi Dubai’nin turizm altyapısını olabildiğince güçlendirmek adına yaptıklarını ve bu proje ile yıllık 180 milyon turist beklediklerini belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde