Brunson, ABD'de konuştu: 8 kişilik koğuşta 20 kişi kalıyorduk, koğuş hayatı camide yaşamak gibiydi

Brunson, ABD'de konuştu: 8 kişilik koğuşta 20 kişi kalıyorduk, koğuş hayatı camide yaşamak gibiydi

8 kişilik bir koğuşta 20 kişiyle birlikte kaldığını söyleyen Brunson, "Koğuş hayatı bir anlamda camide yaşamak gibiydi" dedi.

Brunson, ABD'de konuştu: 8 kişilik koğuşta 20 kişi kalıyorduk, koğuş hayatı camide yaşamak gibiydi
16px
24px
16.10.2018 16:25
ABONE OLgoogle

Türkiye'de iki yıla yakın tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta serbest bırakılan ve ardından ülkesine dönen ABD'li din adamı Andrew Brunson, ABC televizyon kanalına Türkiye'de tutuklu kaldığı süreci anlattı. 8 kişilik bir koğuşta 20 kişiyle birlikte kaldığını söyleyen Brunson, "Koğuş hayatı bir anlamda camide yaşamak gibiydi" dedi.

İzmir'de FETÖ ve PKK'ya casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan 12 Ekim'de İzmir'de görülen duruşmayla serbest bırakılan Brunson, Türkiye'de geçirdiği yıllar boyunca herhangi siyasi faaliyette bulunmadığını ifade ederek, "Türkiye'ye gitmemizin nedeni insanlara İsa Peygamberi anlatmaktı" diye konuştu.  iPhone'unu kıran MHP'li vekil, Brunson kararına tepkili: Kaldık ya la ortada

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, ABC televizyon kanalına konuşan Brunson, Türkiye'de tutuklu kaldığı süreci anlattı.

2016'da tutuklandıktan sonra günlerce hücre hapsinde tutulduğunu ifade eden Brunson, "Hapishanede tutulmak başlı başına zor bir durum. Başlangıçta günlerce hücre hapsinde tek başıma tutuldum. O günler çok zordu. O günlerde akli dengemi ancak saatlerce dua ederek koruyabiliyordum" dedi.

Daha sonra 8 kişilik bir koğuşta 20 kişiyle birlikte kaldığını anlatan Brunson, koğuştaki diğer tutuklular için "Büyük kısmı Gülen hareketinin üyesi olmakla suçlanıyordu. Koğuş hayatı bir anlamda camide yaşamak gibiydi" ifadesini kullandı.

Brunson, koğuşta geçirdiği aylar için ise dil farkı, kültür farkı ve din farkı nedeniyle kendisini çok izole hissettiğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde