Brüksel Türkiye'den çekiniyor...

Brüksel Türkiye'den çekiniyor...

The Financial Times gazetesi, AB Komisyonu Kıbrıs için yapılan diplomatik girişimlere zaman vermek için liderler zirvesine kadar bekleme kararı aldığını yazdı.

Brüksel Türkiye'den çekiniyor...
16px
24px
07.11.2006 14:02
ABONE OLgoogle

Gazete bu durumu, "Brüksel, Türkiye ile çatışmaya girmekten kaçınıyor" şeklinde yorumladı.

Gazete, Rum ve Fransa'nın Ankara'ya karşı sert bir tutum izlenmesini istemesine rağmen AB Komisyonu'nun Türkiye'ye zaman vermek istediğini belirtti. Komisyonu'nun Rum üyesi Markos Kyprianou, Yunan üyesi Stavros Dimas ve Fransız üyesi Jacques Barrot Türkiye'nin Rumlara limanlarını açmamasında ısrar etmesinin sonuçlarının yazılmasını istedi.

Ancak AB Komisyonu Başkanı JosManuel Barroso ve genişlemeden sorumlu üye Olli Rehn liderler zirvesine kadar Türkiye ile kriz yaşamanın "ters etki" yapacağını savundu.

Komiser yardımcılarının dün gece kabul ettiği belgeye göre Türkiye, Rumlara limanlarını açmaması halinde "AB Komisyonu liderler zirvesi öncesi bir tavsiye raporu" açıklayacak. Gazete, komiserlerin yarın onaylaması gereken belgenin, Fin dönem başkanlığına Kıbrıs konusunda daha fazla zaman vermeyi amaçladığını yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde